HDP'nin Kadıköy'de yapacağı Vicdan ve Adalet Nöbeti öncesi Yoğurtçu Parkı polisler tarafından ablukaya alındı. Kitle park önünde toplanmaya devam ediyor. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Diyarbakır’da startı verilen Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin ikinci ayağı İstanbul’da bugün başlayacak. Kadıköy’de bulunan Yoğurtçu Parkı’nda başlatılacak ve bir hafta devam edecek olan nöbet öncesi parkın etrafı polisler tarafından ablukaya alındı.

Parkın etrafı polisler tarafından bariyerlerle çevrilirken, yüzlerce polis de park etrafına konuşlandırıldı. Yine parkın çevresine çok sayıda TOMA ve zırhlı araç yerleştirildi.

Park önünde bir araya gelen HDP’lilerin park alanına girişine izin verilmiyor. İçeriye alınmak istenen battaniye ve diğer eşyalar da polislerce engelleniyor.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ile 12 HDP milletvekilinin HDP Kadıköy ilçe binası önünden yürüyüş ile alana gelmeleri bekleniyor.

Dihaber'in haberine göre HDP’nin grup toplantısı ile startını vereceği nöbet öncesi park önünde yurttaşlar da toplanmaya devam ediyor.