Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni ziyaret eden gazeteci Ümit Kıvanç, parktaki ablukaya dikkat çekerek, “Bu kadar barışçıl ve çoğulcu demokratik siyaseti savunan bir parti olan HDP siyaseti dört koldan kuşatılmış bir durumda” dedi. 

dihaber'de yer alan habere göre, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda sürdürdüğü "Vicdan ve Adalet Nöbeti"ne destek ziyaretinde bulunan gazeteci Ümit Kıvanç, nöbetin kitleselleşmesinin önüne geçmek için parkın ablukaya alındığını ifade etti. 

HDP'ye umut bağlayan insanlardan biri olduğunu dile getiren Kıvanç, "Bu kadar barışçıl ve çoğulcu demokratik siyaseti savunan bir parti olan HDP siyaseti, dört koldan kuşatılmış bir durumda. Keşke ortam her şeyi konuşabileceğimiz bir ortam olsa" dedi. 

‘BU TARZ ABLUKALARIN MORALLERİ BOZMAMASI LAZIM’

Nöbetin önemine vurgu yapan Kıvanç, "Başka şartlarda daha kitlesel olurdu. Bu tarz ablukaların moralleri bozmaması lazım. Olması her zaman olmamasından daha da iyidir. Böyle yavaş yavaş direnilecek ve bu direnişler büyütülecek. Bu gidiş; gidiş değil. Hiçbir ülke böyle varlığını sürdüremez. Bunun için artık bir akıl mı vicdan mı sağduyu mu devreye girmesi lazım. Bu tarz faaliyetler de umarım katkı sunar" diye konuştu. 

'HDP ÖTEKİLEŞTİRİLMEYE MARUZ KALIYOR'

HDP'nin hiçbir zaman Türkiye'de diğer partilerle eşit görülmediğini hatırlatan Kıvanç, HDP’nin, Kürt partisi olması nedeniyle de ilave ayrımcılık ve ötekileştirmeye maruz kaldığını belirterek, “Batının solcuları da her zaman böyle muamele gördü. HDP'nin 7 Haziran'da 200'e yakın parti binasına saldırı oldu. Başka bir partiye saldırı olmadı. Ya da şu anda var olan tutuklamalar ile cezaevinde milletvekilleri ve eş genel başkanları bulunuyor. Sonuçta oy verdik o insanlara. Ama benim oy verdiğim insanı sen içeri attın. Bunu başkasına yapamaz. Gerçi bu gidişle CHP'lilere sıra gelecek" diye konuştu.