Özgür Gündem gazetesi yazarı Veysi Sarısözen, çatışmalı sürecin boyutlarına ve tahribatına dikkat çektiği yazısında, devletin bölgedeki savaş politikasını değerlendirdi. Hükümetin yalnız “çözüme” değil, “Kürt halkıyla birlikte yaşamaya” da karşı olduğunu savunan Sarısözen, “Siz artık Kürt halkıyla birlikte yaşamaktan vazgeçtiniz. Bu halkı kendinize ‘düşman’ hale getirmeyi bilerek göze alıyorsunuz,” dedi ve şöyle devam etti:

“Çünkü artık siz, ‘ikinci büyük jenosid’ için karar verdiniz. ‘Kürt sorununu’ tıpkı Ermeni sorunu gibi ‘sınır dışındaki bir devlet içinde’ çözme planını sinsi bir şekilde uygulamaya koydunuz. Tıpkı Doğu Ermenistan’ı “Ermenisizleştirdiğiniz” gibi, Kuzey Kürdistan’ı Kürtsüzleştirmek istiyorsunuz.”

Veysi Sarısözen’in yazısının bir bölümü şöyle:

[…]neden şehirleri tanklarla bombalamaya, tüm binaları yerle bir etmeye devam ediyorsunuz?

Kendi elinizle iki halkın birlikte yaşamasını imkansız hale mi getirmek istiyorsunuz?

Artık niyetiniz ortada.

Siz artık Kürt halkıyla birlikte yaşamaktan vazgeçtiniz. Bu halkı kendinize “düşman” hale getirmeyi bilerek göze alıyorsunuz.

Çünkü artık siz, “ikinci büyük jenosid” için karar verdiniz. “Kürt sorununu” tıpkı Ermeni sorunu gibi “sınır dışındaki bir devlet içinde” çözme planını sinsi bir şekilde uygulamaya koydunuz. Tıpkı Doğu Ermenistan’ı “Ermenisizleştirdiğiniz” gibi, Kuzey Kürdistan’ı Kürtsüzleştirmek istiyorsunuz.

Elinizdeki “mülteci” kozunu nasıl AB’ye karşı bir şantaj olarak kullandıysanız, aynı “mültecileri”, Kürdistan’ı “Kürtsüzleştirme” ve “Araplaştırma” amacıyla kullanmaktasınız. Şimdi tankla yıkıp, Kürd’ü göçertiyorsunuz, onun evine, barkına, arsasına “el koyuyorsunuz”, yarın tankla yıktığınızın yerine,  TOKİ’yle “mülteci yerleşim yerleri” inşa edeceksiniz. İsrail’in Filistin’de yaptığı gibi...

Sonra?

Araplarla Kürtleri birbirine düşüreceksiniz. Birbirine kırdıracaksınız. Devletin gücünü “mülteci yerleşimcilerin” arkasına koyarak, Kürtlerin bir kısmını Avrupa devletlerine, bir kısmını Rojava’ya, diğer kısmını Güney Kürdistan’a  sürgün edeceksiniz. Geride kalanı da, Türkiye’nin dört bir yanında boynu bükük azınlık haline getireceksiniz.

Niyetiniz çıplak da, bunu yapabilecek misiniz?

Benden size tavsiye: Bu yola girdiniz mi, bir daha çıkamazsınız.

Evet, Batı size göz yumar.

Hem Kürdistan devriminden kurtulmak, hem de sizden kurtulmak için. Tıpkı Saddam’a yapıldığı gibi. Kuweyt’e girmesine göz yumdular, Kürtleri kimyasal silahla kırmasına aldırmadılar. Sonra astılar.

Ve bakın: Saddam yok, ama Kürdistan var...

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.