Kara para aklama suçundan aranan SBK Holding'in firari sahibi Sezgin Baran Korkmaz'dan Türkiye'ye dönmesine arabulucuk yapmak için 10 milyon avro istediği iddia edilen Veyis Ateş, suskunluğunu yarın saat 20.00'de Halk TV'de bozacak.

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Veyis Ateş'in Halk TV’de soruları cevaplayacağını duyurdu.

Toktaş, paylaşımında "Hakkındaki iddiaları konuştuğumuzda Veyis Ateş, 'Açık açık sorun, açık açık konuşacağım' dedi. 

Yarın saat 20.00’de İsmail Saymaz soracak, Veyis Ateş cevaplayacak" bilgilerini verdi.

Hakkındaki iddialar gündeme geldiği andan itibaren televizyon ekranlarından çekilen Ateş, günlerdir suskunluğunu koruyordu.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, Habertürk TV sunucusu Veyis Ateş'in Sezgin Baran Korkmaz’a ait otelde ücretsiz kaldığını ve kara para aklamakla suçlanan Korkmaz için arabuluculuk yaptığını ileri sürmüştü.

Ateş'in Instagram paylaşımları, adı "Resort Be Premium" olarak değiştirilen Bodrum'daki Paramount Otel'de kaldığını doğrulamıştı.

Gazeteci Fatih Altaylı, Sezgin Baran Korkmaz'ın Veyis Ateş'le ilgili kendisini aradığını belirterek, iddiaları "Tehdit, şantaj iddiaları, 10 milyon avroluk talepler, bir ekip adına aracılıklar, kriminal nitelikte suçlamalar" olarak nitelemişti.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman da Sezgin Baran Korkmaz'ın kendisini arayarak Veyis Ateş ile aralarında geçen telefon konuşmasını dinlettiğini yazmıştı.

Yılman, konuşmalarda Veyis Ateş'in Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'ye dönebilmesi için Ankara'da görüşmeler yaptığını, bunun üzerine Korkmaz'ın "Abi diyelim yolladım 10 milyon euro… Peki ya sonra bu insanlara ulaşamazsak… Ne olacak o zaman" diye sorduğunu, Ateş'in de Korkmaz'a "Hiç merak etme… Ben her iki tarafın da hakemi ve kefiliyim. Para, iş bitene kadar bende duracak" dediğini aktarmıştı.

​Veyis Ateş, hakkındaki iddialarla ilgili kendisinden savunma isteyen Habertürk TV yönetimine istifasını sunmuştu.

Ciner Medya Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ da Ateş'in "Daha fazla tartışmaların odağına girmemek ve yıpranmamak açısından savunma vermek yerine istifa etmeyi tercih ediyorum" dediğini aktarmıştı.

Sedat Peker, Sezgin Baran Korkmaz'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyarısıyla yurt dışına gittiğini ileri sürmüştü.