İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, 2015 yılında yaşamını yitiren hasta tutuklu Mehmet Canpolat'ın ailesinde iaşe borcu çıkardı. Vergi dairesi, tebligatı ise Canpolat adına gönderdi. 
 
Kocaeli Devlet Hastanesi ve Adli Tıp Kurumu’nun “Cezaevinde kalabilir, cezasının ertelenmesine gerek yoktur” yönünde raporlar verdiği ve bir ay kadar yoğun bakımda tedavi gördükten sonra 12 Ocak 2015 tarihinde yaşamını yitiren Mehmet Canpolat’a iaşe borcu çıkarıldı.

Canpolat'ın yaşamını yitirmesinin üzerinden 3 yıl geçtikten sonra İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı, Kocaeli Kandıra 2 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kaldığı süre içinde tükettiği ekmek ve yiyecekler için 3 bin 611 TL borç çıkardı. 2009, 2010, 2011 ve 2013 yıllarını kapsayan borç için "ödeme emri" düzenlenme tarihi ise 26 Nisan 2013 tarihi olsa da adrese geçen hafta tebliğ edildi. Borç tebliği 48 yaşında yaşamını yitiren hasta tutuklu Mehmet Canpolat adına gönderildi.
 
Yasin Kobulan'ın Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberine göre ailenin avukatı Gülüzar Tuncer, Canpolat'ın ağır hasta tutuklu olduğu dönemde, tedavi sürecinin uzatıldığını, ölüm sınırına geldiği ve bilincinin kapanmaya başladığı sırada hastaneye kaldırıldığını hatırlattı. 
 
'EL BİRLİĞİ İLE ÖLÜME TERK EDİLDİ'
 
Tuncer, "Canpolat'ın ölmesi için hastaneye getirdiler. Orada iken bile çok büyük eziyetler gördü. Ailesinin görmesine izin verilmedi, askerler sürekli yoğun bakımdaydı. Ailesi 15 dakika görmek için çok büyük uğraşlar verdiler. Bu haldeyken Adli Tıp Kurumu ceza ertelemesine yer olmadığı yönünde görüş bildirdi. Sonuç itibari ile Mehmet Canpolar, cezaevi idaresi, savcılıklar, itirazlarda bulunduğumuz mahkemeler tarafından el birliği ile ölüme terk edilmişti. Devlet tarafından öldürüldü cezaevinde" diye belirtti. 

 Tuncer, devletin şimdi de Canpolat'ın ailesinden iaşe bedelini talep ettiğine dikkat çekerek, "Çok yakın bir zamanda evine bir tebligat gönderilmiş. Cezaevinde kaldığı süre içerisindeki beslenme giderleri iaşe bedeli olarak istenmiş. İnsanların her hali ile alay eder duruma geldiler. Aileden bunu talep ederken, eşine, çocuklarına yönelik bir tebligatta yapmamışlar. Mehmet Canpolat'ın direk kendisine bir tebligat var. Yani devlet bir ölüye tebligat yapıyor. Ve diyor ki, 'sen su kadar cezaevinde kaldın, şimdi de bana borcunu ödeyeceksin' diyor. Usulsüz bir tebligat. Sanki ölmemiş gibi bir tebligat yapılmış. Basit bir tebligat durumu değil, çok ağır bir tebligat" diye konuştu.