424 gün önce Hopa’daki olaylarda polislerden dayak yiyerek yerlerde sürüklenen ve kalça kemiği kırılan Dilşat Aktaş’ın, tüm uğraşlarına rağmen hala teşhis yaptırabilmek için beklediği ortaya çıktı. Aylarca hastanede yatan ve bir bacağının kısalması nedeniyle felç tehlikesi geçiren genç kız, şikayetçi olmasına rağmen kendisini bu hale getiren polisler ile ilgili hiçbir işlem yapılmadığını öne sürdü.

 

‘48 POLİSTEN ŞİKAYETÇİ OLDUM’

MOBESE görüntülerinde polislerin açıkça kendisini darp ettiğinin belli olduğunu belirten Aktaş, buna rağmen 424 gündür polisleri teşhis etme işleminin gerçekleşmediğini belirterek, “O kadar çok polis tarafından darp edildim ki hepsini teşhis etmem imkansız. Ama 2-3 tanesini gördüm ve bunları tarif ettim. Ne kadar doğru ettim bilmiyorum. Çünkü yer yer baygınlık geçirmiştim. Yaklaşık 10 ay sonra MOBESE görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde 48 polis olduğunu tespit ettik. Bacağım kırıldığı için yerden kalkamıyordum. Polisler, ‘biz seni götürmesini biliriz’ dedi. Sonra kendi aralarında ‘bacağı kırılmış, gözaltına alıp başımıza bela mı alalım’ diyerek beni yolun ortasına bıraktılar. Onlar hakkında şikayetçi oldum ama hiçbir sonuç elde edemedim” dedi.

 

‘VEKİL OĞLU OLMAK MI LAZIM?’
Aktaş yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Demir şikayetimin ardından polislerle ilgili soruşturma başlattı. Emniyete bir yazı yazıldı ve protestoya katılan polislerin fotoğrafları istendi. Ancak Emniyet, orada görevlendirilen polislerin yerine Ankara’da görev yapan 2 bin polisin fotoğrafını gönderdi. Buna rağmen kimse beni teşhis işlemi için çağırmadı. 424 gündür adalet yerini bulsun diye bekliyorum. Ancak adalet bizim için çok yavaş. İlla milletvekili oğlu olmak mı gerekiyor” dedi.

 

YERLERDE SÜRÜKLENDİ
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Haziran 2011’de Hopa’daki seçim mitingi öncesinde yaşanan olaylarda, emekli öğretmen Lokumcu hayatını kaybetmişti. Olayların ardından sivil toplum örgütlerince Ankara’da yapılan eylemlerde panzere çıkarak polislere vurmaya çalışan Dilşat Aktaş’ın Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda feci şekilde dövülerek hastanelik olması kamuoyuna yansımıştı. (Vatan)