Diyarbakır’da 5 Temmuz 1991 tarihinde JİTEM tarafından katledilen Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın, merkez Sur ilçesindeki Mardinkapı Mezarlığındaki kabri başında anıldı.

Anmaya Aydın’ın ailesi, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Anmada konuşan Sebahat Tuncel, “Vedat Aydın sadece bir insan hakları savunucusu değildi, aynı zamanda halkının da savunucusuydu. Vedat Aydın’ın katledilmesinin üzerinden 25 yıl geçti ve uğruna yaşamını yitirdiği mücadele bayrağı hiç düşmedi. Bugün Vedat Aydın’ın mücadelesi Sur’da, Nusaybin’de, Cizre’de, Şırnak’ta, Gever’de devam ediyor” dedi.

Tuncel, “Tüm saldırılara rağmen halen Kürt’ün iradesi dimdik ayakta. Bugün Vedat Aydın’ın yoldaşları Rojava’da devrim gerçekleştirdi. Bugün Vedat Aydın’ın yoldaşları özgürlük ve demokrasi mücadelesinin her safhasında mücadeleyi büyütüyor. İşte egemenlerin alması gereken mesaj bu. Bizi tutuklatabilir hatta öldürebilirler de, ama asla ve asla mücadelemizden vazgeçirtemezler” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Aydın’ın mezarına karanfiller bırakıldı.

(Kaynak: DİHA)