Radikal'den Serkan Ocak, Radikal Blog’da yer alan bir yazıya dikkati çekerek, yazının Üsküdar’daki bir üniversite öğrencisinin apartman kapısına asıldığını belirtti ve yazıda, “Apartmanda bazı insanlar kız erkek beraber kalıyorlar. Böyle şeyler binaya ve apartmana uygun değildir. Böyle insanları gördüğünüzde polise ihbar edin. Apartman olarak mal sahiplerinin gerektiğinde imza toplayarak gereği sonuna kadar yapılacaktır” ifadelerinin yer aldığını aktardı.

(Radikal Blog'daki yazı için tıklayın)

Gündemdeki "kızlı erkekli aynı evde kalma" tartışmaları üzerine bu yazının oldukça manidar olduğunu söyleyen Ocak, öğrenciyi bularak konuştuğunu, ancak öğrencinin açık adresini ve öğrencinin adını yazmamanın şu an için faydalı olduğunu belirtti.

Ocak'ın Radikal'deki haberinin devamında olay şöyle aktarıldı:

İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji 1. sınıf öğrencisi, Üsküdar’daki evde kadın bir üniversite öğrencisi arkadaşı ile kalıyor. Yaklaşık bir yıldır yaşadığı apartmanda bu sabah dış kapı girişinde bir yazıyla karşılaştı. Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarının ardından böyle bir yazıyla karşılaşmasının kendisini ve evindeki diğer arkadaşını tedirgin ettiğini anlatan üniversite öğrencisi Radikal’e şunları anlattı:

“Bugüne kadar büyük bir sorun yaşamadık. Bir yıldır bu apartmanda kalıyoruz. Eve erkek arkadaşlar da gelip gidiyor. Birlikte yemek yiyoruz. Dışarıda da buluşuyoruz. Biz öğrenciyiz bu gayet normal. Başbakan bir açıklama yaptı ertesi gün böyle bir yazı bulduk kapıda. Dün gece yapıştırılmış. Tedirgin oldum. Ev aramaya başladım. Yazının direkt hedefi benim. Bana gözdağı vermek için yazılmış bir yazı. Sonuçta ortada bir suç yok. İspatlayabilecekleri bir suç yok. Evdeki olan bir erkeğin ağabeyim, kardeşim ya da erkek arkadaşım olup olmadığını bilemezler.”

Daha önce 2 yıl yurtta kaldığını üniversite öğrencisi şöyle devam etti:

“Mimar Sinan’da arkeoloji okudum. 2 yıl yurtta kaldım. Sonra erkek yurduna çevirdiler. Çemberlitaş’ta da bir yurtta kaldım. Ancak odalar 8 kişiydi. Çok kalabalıktı. Çalışmak zorundaydım geç geldiğimde sorun oluyordu. Daha zor olacağını bilsem de eve çıktım. Yurttan arkadaşımla birlikte.”

Kaldığımız binada bir yönetim yok. Alt komşumuz sanırım yönetici. Apartmanda aidat filan ödenmiyor. Alt kat komşumuz bir keresinde apartman boşluğunda bizi şikayet ediyordu. ‘Giren çıkan belli değil’ dedi. Tavrı da hoş değildi. Ev sahibi yalnız yaşayan bir kadın. Bizim için ‘İstediği şekilde yaşar’ dedi. Gürültü yaparsa uyarırsanız’ dedi. Ev sahibi benim de içimi rahat tutmamı istedi. ‘Ağızlarına laf verme’ dedi. Bir gün de gece 12 de polis geldi. Gürültü yapmadığımız halde şikayetçi olmuşlardı.