Münevver Karabulut’un 17 yaşındayken 3 Mart 2009’da başı kesilerek öldürülmesiyle ilgili dava karara bağlandı. Mahkeme Cem Garipoğlu'na 24 yıl hapis cezası verdi.

 

Münevver Karabulut'un öldürülmesine ilişkin olarak, sanık Cem Garipoğlu, “çocuğa karşı, tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek” suçundan, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, son sözü sorulan Cem Garipoğlu, “Çok üzgünüm, çok pişmanım, cezam neyse çekmeye razıyım” dedi.

 

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Garipoğlu'nu, “çocuğa karşı, tasarlayarak canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek” suçundan 24 yıl hapis cezasına mahkum etti.

 

BABA SERBEST, ANNE VE AMCAYA 3 YIL HAPİS

 

Cem Garipolu'na 24 yıl hapis cezası veren mahkeme ayrıca Garipoğlu'nun annesi ve amcasını da 3 yıl hapisle cezalandırdı. Baba Nida Garipoğlu ise beraat etti.

 

Davanın 14 Ekim tarihli son duruşmasında savcı mütalaasını açıklamış Cem Garipoğlu'nun "Tasarlayarak, canavarca hisle adam öldürmek" suçundan 18 ile 24 yıl arasında ağır hapis cezasıyla cezalandırılmasını istemişti. Garipoğlu suç tarihinde 18 yaşından küçük olduğu için TCK'da bu tür suçlar için öngörülen "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası verilemiyor.

 

197 GÜN SONRA YAKALANMIŞTI

 

Cem Garipoğlu, 3 Mart 2009'da işlediği cinayetin ardından 197 gün boyunca firari olarak saklandı. (hurriyet)