Muş'ta çok sayıda sivil toplum örgütü yönetici ve temsilcisi, Varto'da yaşanan çatışmalara ilişkin Muş Valisi Vedat Büyükersoy ile yaptığı görüşme sonrası yazılı bir açıklama yaptı.

Vali Konağı’nda yapılan görüşmeye Muş Sivil Toplum Platformu’nu temsilen Muş Barosu Başkanı Feridun Taş, Muş Kadın Çatısı Derneği üyesi Nurcan Çetinbaş, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Şehmus Sinecem, Tema Vakfı Başkanı İhsan Aytemiş, Eğitim-Sen şube Başkanı Mustafa Demiraydın ve İHD yöneticisi Kadir Karaçelik katıldı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI

Sabah saat 05.00’da sokağa çıkma yasağının kaldırılacağı sözünün alındığının belirtildiği açıklamada, HPG’li Kevser Eltürk’ün teşhir edilmiş fotoğrafını yayınlayanların yanı sıra işkenceci polislere de soruşturma açıldığının altı çizildi.

Açıklamada, sivil yurttaşların zarar görebileceği bir müdahalenin gerçekleştirilmeyeceği konusunda mutabakat sağlandığı belirtildi.

VALİLİK DE YASAĞIN KALDIRILACAĞINI AÇIKLADI

STÖ’lerin açıklamasından sonra da Muş Valiliği de Varto’da dün sabah 08.30’da ilan edilen sokağa çıkma yasağının saat 05.00’da kaldırılacağını açıkladı.