Muş'un Varto ilçesinde dün saat 20.30 sıralarında ilçe merkezine giren PKK'liler ile asker ve polis arasında yaşanan çatışmanın ardından ilçe merkezinin tüm sokaklarının PKK'nin silahlı kanadı olan HPG'nin kontrolüne girdiği iddia ediliyor.

DİHA'nın haberine göre, gece polis ve asker karakola çekilirken, ilçe merkezinin tüm sokak ve caddelerinde iş makineleri ile hendekler kazıldı, sokak ve caddeler PKK'nin denetimine geçti.

'YOLLARIN KONTROLÜ PKK'DE'

İlçe merkezi girişindeki köprü havaya uçurulduktan sonra barikat kurulurken şu an ilçeye giriş için kullanılan Muş yolu, Karlıova yolu ve Hınıs yolunun da tamamıyla PKK'nin kontrolünde olduğu öne sürülüyor.

PKK'LİLER: 'ASKER VE POLİS CAN GÜVENLİĞİ İÇİN SOKAĞA ÇIKMASIN'

Diğer taraftan, Muş Valiliği tarafından Varto ilçe merkezinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından PKK'lilerin Varto İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü telefonla arayarak 'polis ve askere sokağa çıkma yasağı getirildiğini' söylediği iddia edildi. Telefonda emniyeti arayan bir PKK'linin, "Varto'da demokratik özerklik ilan edilmiştir ve tüm sokaklar PKK gerillalarının denetimindedir. Siz polis ve askerlere sokağa çıkmak yasaktır. Kendi can güvenliğiniz için sokağa çıkmayınız. Bundan sonra Varto PKK gerillalarının denetimindedir," dediği öne sürüldü.

TAKVİYE ASKERİ GÜÇLER VE PKK'LİLER ARASINDA ÇATIŞMALAR

Varto'da şu an ilçe girişine takviye gelen askerler ile PKK'liler arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, ilçe merkezinde ise asker ve polislerin karakollardan dışarı çıkamadığı bildiriliyor.

(Kaynak: DİHA / Fotoğraf: @Demir_Hayri_)