Beşiktaş-Kadıköy seferini yapan vapurda, Kobani için eylem yapan 10 kişi hakkında, 3 yıl 6'şar aydan, 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, "Şüphelilerin hukuka aykırı davranışla deniz ulaşım aracının hareket etmesini engellemek ve güvenlik görevlilerinin uyarısına rağmen izinsiz olarak gösteri düzenlemek suretiyle suç işlediği anlaşılmıştır" denildi.

İddianamede, 10 kişi hakkında "Ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" ve "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" suçlamasıyla 3 yıl 6’şar aydan 8’er yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. 

NE OLMUŞTU?

Kobani'ye destek için 14 Ekim'de HDP'li 10 kişi, Şehit Sami Akbulut adlı yolcu vapurunun Kadıköy İskelesi’ne yanaştığı sırada "Kobane halkı bizim için direniyor!-Halkların Demokratik Partisi" pankartı açmışlardı.

Bir süre eylemine devam eden gurup vapura binen bazı yolcular tarafından darp edilmiş ardından da polis tarafından gözaltına alınmıştı. Tutuklanmaları talep edilen 10 kişi adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.