Van-Edremit karayolu üzerindeki Kocaeli Parkı karşısındaki bir eve dün gece PKK’liler girdiği gerekçesiyle düzenlenen operasyonda çatışma çıktığı iddia edildi.

Çıkan çatışmada 1 polis ve 12 PKK’linin hayatını kaybettiği belirtildi.

Çatışmada yaralanan 2 polis de hastaneye kaldırıldı.

Hastaneye kaldırılan 12 kişinin yaşlarının 18-25 arasında olduğu ve çoğunun başından vurulduğu öğrenildi.

Valilik açıklamasına göre, “1’i polis 12’si  örgüt üyesi” 13 kişi yaşamını yitirdi. 2 polis de yaralandı. Hastaneye kaldırılan 12 kişinin yaşlarının 18-25 arasında olduğu ve çoğunun başından vurulduğu öğrenildi.

Valilik açıklamasına göre polisin teknik ve fiziki takibe aldığı grup Van Gölü yakınındaki 2 katlı bir evde toplandı. Özel harekat polisleri saat 05.30’da operasyon başlattı.

Açıklamaya göre operasyon sırasında çıkan ve yaklaşık yarım saat süren çatışmada evde bulunan 12 kişi öldürüldü. Çatışmada özel harekat polisi Önder Ertaş da yaşamını yitirdi. Valilik açıklamasında çatışmanın ardından çok sayıda mühimmat ele geçirildiği öne sürülürken, servis edilen fotoğraflarda sadece bir kişinin yanında bulunan kalaşnikof görüldü.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, “Örgüt mensuplarıyla ilgili ihbar alınmıştı. Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra saat 05.30’da örgüt mensuplarının bulunduğu eve operasyon düzenlendi. Evden polise ateş açılınca 1 polis memurumuz şehit oldu.

12 örgüt mensubu ölü ele geçirildi. 2 polis memurumuz da yaralandı. Operasyonda 12 uzun namlulu silah, 1 Biksi, 1 adet G-3, 30 el bombası, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi” diye konuştu. Ancak bu silahlara dair bir görüntü yayımlanmadı.

DİHA’nın haberine göre 12 kişinin çoğu kafasından vuruldu. Sadece bir kişi karnından vurularak yaşamını yitirdi. Çoğunun kafasından vurulmuş olması infaz şüphesini gündeme getirdi.

Yaşamını yitiren ve yaralanan polisler de Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

Özel harekatçılar hastaneyi ablukaya alırken, tedavi olmak için hastaneye gelen yurttaşlar tek tek kimlik kontrolünden geçirildi.

Edremit ilçesinden Van’a gelen araçlar da polislerce engellenirken, kentin işlek caddelerinin başında gelen Cumhuriyet ve Maraş caddelerine çok sayıda polis konumlandırıldı.

Gazeteci Baki Gül Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda olayın infaz olduğunu Türk medyasındaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını yazdı.