Van’ın merkezde bulunan Şerefiye Mahallesi’nde çok şiddetli bir patlama meydana geldi. 

Patlamanın olduğu noktanın valilik binasına 200 metre uzaklıkta olduğu belirtiliyor.

Van'ın merkezde Beşyol mevkiinde bulunan AKP İl Başkanlığı'nın hemen önünde yer alan mobil polis kontrol noktasında, saat 11.00 sıralarında çok şiddetli bir patlama yaşandı.

Van Valiliği, merkez Beşyol mevkiinde bulunan AKP İl Başkanlığı'nın hemen önünde bulunan mobil polis kontrol noktasına yönelik bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Saldırının, patlamanın gerçekleştiği bölgeye yakın bir noktada park edilen bomba yüklü bir araçla yapıldığını açıklayan valilik, 48 kişinin yaralandığını duyurdu.

Saldıya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Patlamanın ardından ise olay yerinden silah sesleri duyuldu.

Saldırının AKP parti binasına yönelik olduğu iddia edilirken, saldırının bombalı araçla gerçekleştirildiği belirtiliyor.



Ölü ve yaralıların olduğu öğrenilen patlama sonrası olay yerine çok sayıda zırhlı araç ve ambulans sevk edildi. Patlamanın meydana geldiği polis kontrol noktasında çıkan yangın ise olay yerine gönderilen TOMA araçları ile söndürüldü.

AKP binası tamamen kullanılamaz hale geldiği patlamanın ardından kent merkezindeki caddeler trafiğe kapatılırken, polis ara sokaklarda kimlik kontrolü yapmaya başladı .



CNN Türk'te canlı yayına bağlanan DHA muhabiri Feyat Erdemir "Van’ın merkezi yerlerinden birisi. Bayram nedeniyle yoğunluk yoktu. Van Valiliği’ne 200 metre kadar. Patlamanın olduğu noktada AK Parti İl Binası bulunuyor. Çok sayıda yaralı gördüm. Ölü konusunda bir şey söylememiz mümkün değil. Çok sayıda ambulans geldi. Çok sayıda bina etkilendi. Polis geniş güvenlik önlemleri aldı" dedi.



RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ
 

Başbakanlık'ın yazısı ile  Van'daki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildi.





(Fotoğraf: DHA-DİHA)