Kobani için düzenlenen eylemlerin en kapsamlılarına sahne olan Van'da polisin sert müdahalesi sonucu 2 kişi yaşamını yitirmiş, bir çok kişi de ağır yaralanmıştı. Polisler, Başkale'de "Yaşasın IŞİD" sloganı atarken, Van merkezde ise polisler kent merkezini birbirine katmıştı.

O POLİSLER GÖREVDEN ALINDI

DİHA'nın haberine göre, Van'da 7 Ekim günü halka müdahale eden polislerin iki aracı yakmasına ilişkin görüntülerin yayınlanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan inceleme sonucu panzerin şoförü ve emri veren komiser yardımcısı 10 Kasım günü görevden alındı.

PANZERE TALİMAT VEREN AMİRE 'PARALEL' SORUŞTURMASI MI?

Görüntülerde, yanan bir aracın üzerine giden polis panzerinin aracı söndürmek yerine, yanan aracın yakınındaki başka iki aracı daha sürükleyerek yakmaya çalıştığı görüldü. Aynı olay çevrede bulunanlar tarafından çekilen görüntülere de yansıdı. Çekilen görüntülerde, "Bu polisler ne yapıyor. O iki aracı da yansın diye mi sürüklüyor" dediği duyuluyor. İddiaya göre, panzere talimat veren amirin, "paralel yapı"ya yönelik soruşturmalar sonucunda görevinden alınarak Van'a atanan bir komiser yardımcısı olduğu tespit edildi. Komiser yardımcısı ile panzerin şoförünün görevden alındığı ve haklarında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.