HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, Van M Tipi Cezaevi’nde koronavirüse ilişkin alınmayan önlemlerden dolayı isyan çıktığını duyurdu.

Adli tutukluların kaldığı belirtilen Van M Tipi Kapalı Cezaevi’nde isyan çıktığı belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda tutukluların koronavirüse ilişkin alınmayan önlemlerden dolayı isyan ettiğini duyurdu.

Sarısaç, paylaşımında “Van M-tipi cezaevinde, korona virüsü tedirginliğinden ve alınmayan tedbirlerden dolayı isyan çıktığı , bir çok itfaiye ve zırhlı aracın oraya gittiği şuan tutsaklara müdahele ettiği bilgisi alıyoruz. Koronaya karşı en tehlikeli yerler cezaevleridir. #İnfazdaEşitlikYaşatır” ifadelerini kullandı.

Daha sonra başka bir paylaşım yaparak son duruma ilişkin bilgi veren Sarısaç, "Van M-Tipine giden avukat arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre; infaz yasasında yapılacak değişikliklerden dolayı protesto haklarını kullanmışlar. Şuan yaralanma veya ona benzer bir durum yok. Olaylar durmuş durumda" dedi. 

BARODAN AÇIKLAMA

Van Barosu cezaevinde yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Baro Baskanligimizca Bassavcilik ve Kurum Idaresiyle görüsmeler gerceklestirilmis, yine Cezaevi Komisyonumuz üyeleri tarafindan da cezaevine gidilerek Kurum Müdürü ile görüsme gerceklestirilmistir. Infaz yasasinda yapilacak degisiklige iliskin yapilan aciklama sonrasi protestolarin gerceklestigi, her hangi bir yarali veya ölümün söz konusu olmadigi yönünde gerek Bassavcilik gerekse de Van M Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu Müdürü tarafindan bilgi verilmistir. Ayrica Van Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan da konuya iliskin yaptigi basin aciklamasinda Van M Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumunda her hangi bir isyan, yangin yada ölü olmadigi belirtilmistir. Konuya iliskin iddialar Baskanligimiz ve Cezaevi Komisyonumuz tarafindan yakindan takip edilmektedir."