Van F Tipi Cezaevi’nde tutuklu Adem Ketir’in, baskılardan dolayı cam parçasıyla kendisini yaraladı. Ketir, kaldırıldığı hastaneden sonra götürüldüğü cezaevinde sopa ve coplarla darp edilerek, “süngerli oda”ya konuldu. 

dihaber'de yer alan ahbere göre Van F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Adem Ketir’in, cezaevinde artan baskılardan dolayı eline geçirdiği cam parçasıyla kendisini yaraladı. Muş’tan gelen Ketir ailesinin verdiği bilgiye göre, adli tutuklu olan ve 2 yıldır cezaevinde bulunan Adem Ketir, düzenli kullanması gereken ilacı vermeyen cezaevi personelleriyle tartıştı. Ardından eline geçirdiği cam parçasıyla vücudunun birçok yerini kesti. Apar topar hastaneye kaldırılan Ketir, önceki gün sabah saatlerinde hastaneden çıkarılarak, Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne götürüldü. Vücudunun neredeyse tamamında dikişler bulunan Ketir, gardiyanlarca darp edilerek “Süngerli oda” denilen hücreye konuldu. 

‘VÜCUDUNDA BİNLERCE DİKİŞ VAR’

Önceki gün kardeşinin ziyaretine giden Kenan Ketir, kardeşinin psikolojisinin kötü olduğunu ve bunu cezaevi yönetiminin de bildiğini vurguladı. Ketir, “Pazar günü bize gelen bilgiye göre kardeşim içeride personellerle münakaşa etmiş. Sağlık sorunlarından dolayı ilaç kullanıyordu. İlaçlarının verilmesini istemiş. İlaçları verilmeyince kendini kesmiş. Hastaneye kaldırmışlar nereden bakarsanız bedeninde bin 500-2 bine yakın dikiş var” dedi.

‘KENDİMİ ASACAĞIM’ 

Kardeşinin “Hücre ve tekli odalarda kalamaz” raporuna rağmen hücrede tutulduğunu belirten Ketir, hastane sonrası götürüldüğü Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde kameraların olmadığı bir alana götürülerek darp edildiğini iddia etti. Ketir, görüştüğü kardeşinin olayı şöyle anlattığını aktardı: “Ben Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne geldiğimde sopa ve coplarla beni bekleyenler vardı ve dövdüler. Nefesim kesilene kadar dövdüler. Daha sonra süngerli odaya attılar, 3 saat kendimden geçmişim sonra beni koğuşa getirdiler. Aradan 2 saat geçmeden sizin yanınıza getirdiler. Ya ben kendimi asacağım ya da beni buradan kurtarın. Bana kalem kağıt bile verilmiyor. Ne savcıyla ne de müdürle herhangi bir irtibat kuramıyorum.” 

Kardeşinin vücudunda halen darp izlerinin olduğunu belirten Ketri, “Biz kardeşimizi gördük ne haldedir. Adalet Bakanlığı’nı aradık. Gereken neyse yapılmasını istiyoruz” dedi.