Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından internette yayımlanan bazı videolar ‘Van Depremi bir saldırı mı?’ sorusunu gündeme getirdi. 1999 Gölcük Depremi sonrası da birçok iddia ortaya atılmıştı. Bu iddiaların en ilgincini Araştırmacı Yazar Aydoğan VATANDAŞ ortaya atmıştı. HAARP/KIYAMET TEKNOLOJİLERİ adlı bir kitap hazırlayan Vatandaş, Van Depremi sonrası ortaya atılan bu iddialar ile ilgili ise konuşmuyor.

 

İyonosfer, Atmosferin elektromanyetik dalgaları yansıtacak miktarda iyonların ve serbest elektronların bulunduğu 70 km ile 500 km’lik arasında değişen kısmı. 1900’lü yılların başında Sırp asıllı Amerikalı bilim insanı NİKOLA TESLA’nın başlattığı araştırmada İyonosfer’in özelliklerini ve davranışlarını belirlemek için Alaska’da çalışma yapıldı. Kısa adı H.A.A.R.P (High Frequency Active Autoral Research Program) olan projenin hayata geçirilmemesi için birçok ülkede kampanyalar yapıldı. Bir iklim kontrol ve deprem silahı üretileceği endişesi ile karşı çıkılan projenin ABD’ de kamudan gizli olarak sürdürüldü iddia ediliyor.

 

DEPREMİN ZAMANLAMASI YİNE İLGİNÇ

 

Bilim insanlarının ‘Hayalet Fay’ diye adlandırdıkları daha önceden bilinmeyen bir fay hattının neden olduğu Van depremi ise Türkiye’de silahların konuştuğu büyük bir iç savaş başlayacağı korkularının hakim olduğu günlerde meydana gelmiş gündemi değiştirmişti. 17 Ağustos depreminde ise yalnızca kutuplarda bu denli görülen ‘tan kızılı’ halindeki ışık ve bulutların normal dışı kümelenişi için yerli bilimciler, deprem öncesi ‘olur böyle şeyler demişler’ fakat bunu bilimsel bir temele oturtamamışlardı. O ışık 23 Ekim’de Van’daydı.

 

Kremlin’e sunulduğu iddia edilen rapora göre Karadeniz’deki ve civarındaki Rus monitor istasyonları son 36 saatte iyonosferde ‘hızlı’ bir ısınma gözlemeye başladılar, bu ısınma Doğu Anadolu’yu vuran 7.2 büyüklüğündeki depremden birkaç saat önce zirveye ulaştı.

 

Ağustos Marmara depremi askeri bir tatbikatı andıran saat 03:00’da meydana gelmiş, deprem üssü olan Gölcük Donanma Komutanlığı’na o gece İsrail’li askerler konuk olmuştu. İsrail askerlerinin katıldığı uluslararası olmayan, her yıl rutin olarak düzenlenen bir törendi ve daha önce onlarca kez yapılan törene hiçbir İsrail askeri katılmamıştı. Eski bir subay olan Aydoğan Vatandaş‘ın iddialarına göre Amerikalı Araştırmacılar TESLA MAKİNESİ (İyonosfer’deki gazları ısıtarak iklim değişikliği ve deprem yarattığı iddia edilen sistem)’ni denemek istemişlerdi. Ruslar olacakları fark etmiş deney sonrası kalıntıları toplamak için bir gemi yollamışlar fakat bu geminin sabah 06:30’a kadar boğazdan geçmesine izin verilmemişti.

 

O gece olanlar yalnızca bunlarla da sınırlı değildi. Depremle ilgili haberlerin arasında bir İsrail uçağının Marmara’da düştüğü haberi geçti. 20 Ağustos akşamı televizyon haberlerinde uçağın Ataköy açıklarında denize düştü söylendi. Daha sonra akıbeti hakkında hiç haber alınamadı. A. Vatandaş’ın HAARP kitabında ise şu satırlara yer veriliyordu:

 

‘Olaydan bir gün sonra Deniz Kuvvetleri'nden bir dostum beni aradı ve bu olayda birtakım soru işaretleri bulunduğunu, bu konunun perde arkasını araştırmamı, rica etti. Kısa süre sonra ulaştığım bilgiler, gerçekten ilginçti. Uçak, düştükten kısa süre sonra teknesiyle o sırada Ataköy açıklarında olan balıkçı Abdullah Kaplan tarafından kurtarılmıştı. Abdullah Kaplan olayı şu şekilde anlatmıştı: "Uçağın düştüğünü görünce derhal yardıma gittik. Uçağın kanatları yara almıştı. Hemen uçağı bağladık ve Zeytinburnu limanına çektik. Teşekkür beklerken küfür yedik. Ne olduğunu bile anlamadık."

 

Aydoğan Vatandaş, yaşadığı Amerikan eyaletinden Türkiye’deki gazetelere Van depremi ile ilgili yardım kampanyaları haberleri gönderdi. İktidar kanadına yakın medya kuruluşlarında görev almış olan Vatandaş, Ağustos depremi ile benzer iddialar olmasına rağmen Van Depremi hakkında sessiz kaldı.

 

Bazılarımızın kafasında bir soru var: Bütün bunlar bir komplo teorisi mi yoksa gerçekten böyle bir şey mümkün mü?

 

İnrenette bu konuyla ilgili yüklenen videolar:

http://www.youtube.com/watch?v=YkkisVR6MIc,

http://video.mynet.com/faytkilap/Van-depremi-saldiri-mi/1358165/

 

Hazırlayan: Cemal POLAT / DEMOKRAT HABER