Van'ın Erciş ilçesinde sabah saatlerinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binasının bulunduğu sokakta temizlik yapan Erciş Belediyesi temizlik işçisi Seyithan Saka, DBP binası önünde bir ağacın altında özenle paketlenmiş bir poşet buldu. Sonradan bomba düzeneği olduğu öğrenilen paketin Saka tarafından fark edilmesi üzerine, kimliği belirsiz bir şahıs Saka'ya saldırarak düzeneği elinden alıp hızla uzaklaştı. Sabahın erken saatlerinde rutin olarak belirtilen bölgede temizlik yaptığını ifade eden Saka, "Sabah etrafı temizlediğimde burada bulunan ağaçların altında özenle paketlenmiş bir poşet buldum. Ben de poşeti alarak içinde ne var diye merak ettim. Poşeti açtığımda uzaktan biri 'Dokunma ona patlayacak' diye bağırarak üzerime geldi. Elimdeki poşeti alıp hızla uzaklaştı" dedi.

BOMBAYI FARK EDİNCE ŞÜPHELİ ŞAHIS HAREKETE GEÇTİ

DİHA'nın haberine göre paketin içinde bomba düzeneği bulunduğunu belirten Saka, şunları söyledi:

"İçinde kablolar ve demir kalın bir boru vardı. Bir sürü şey vardı üzerinde, ben cihaz falan sanmıştım. Kutuyu incelerken kısa sakallı, esmer ve yabancı biri üzerime bağırdı. Muhtemelen bu kişi çevreyi gözetliyordu. Zaten bu kişi de bomba olduğunu doğruladı ve elimdeki poşeti alarak uzaklaştı."

"KATLİAM HEDEFLENDİ"

Bombanın, bugün ilçede YPG'li Ferhat Birimoğlu (Serhat Ararat) ve HPG'li Murat Bütün (Andok Eriş) için kurulacak taziyelere gitmek için DBP binası önünde toplanacağı açıklanan kitleye yönelik olduğu  iddia ediliyor.

Olası bir facianın eşiğinden dönülürken, esnafın ihbarına rağmen polisin bölgede inceleme başlatmaması ise dikkat çeken başka bir nokta.

ESNAF İDDİAYI DOĞRULADI

Diğer taraftan yaşanan arbedeye tanık olduğunu ifade eden bombanın bulunduğu alanın hemen karşısındaki işyerinin sahibi Orhan Çelik, polisin bölgede inceleme yapmamasına tepki gösterdi.

Konu hakkında açıklama yapan DBP Yöneticisi Haydar Tenik ise "Biz bu gün sabah saat 09.00'da HPG ve YPG'li iki arkadaşımız için kurulan taziyeye kitlesel ziyaret hazırlığındaydık. Binlerce kişi o anda parti binası önünde toplanmış gideceğimiz saati bekliyorduk. Bombanın kitleye saldırı amacı ile yapıldığı ve ikinci bir Suruç katliamın yapılması amacı ile hazırlığı olduğunu tahmin ediyoruz. Temizlik işçisinin durumu fark etmesi olası bir facianın önüne geçerken, konu ile ilgili polisin hiçbir incelemede bulunmaması sadece temizlik işçisinin ifadesini almakla yetinmesi olayın ne amaçla yapıldığını açık bir şekilde ortaya koyuyor. Bu kişinin kim olduğunun ortaya çıkarılmasını talep ediyoruz. Aksi taktirde bu saldıra ilişkin emniyeti sorumlu tutacağız" dedi.