Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Van’ın Özalp ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, saat 13.03’te merkez üssü Özalp olan 5,4 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Deprem 6,9 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Kandilli Rasathanesi ise depremin 5.1 büyüklüğünde olduğunu ve yerin 5 km. derinliğinde meydana geldiğini açıkladı.

VALİ: KÖYLERDE EVLER HASAR GÖRDÜ

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ilk açıklamasında, “Şu an için depremin merkez üssü Özalp ilçesinden bildirilen bir hasar yok. Ekiplerin araştırması sürüyor” açıklamasını yaptı. Daha sonra ikinci bir açıklama yapan Vali Bilmez, bazı köylerde hasar gören evler olduğunu, bir evin de kısmen yıkıldığını. can kaybı olmadığını duyurdu.

Depremde bazı evlerde hasar meydana gelirken Gürpınar’a bağlı Elaçmaz mahallesinde paniğe kapılan bir kişi damdan atlayarak yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Merkez üssü Özalp ilçesi olan deprem çevre ilçelerden ve Van merkezden yoğun biçimde hissedildi. Depremin meydana geldiği köylerden gelen ilk fotoğraflar depremin oluşan yıkımı gözler önüne seriyor. Yıkım yaşanan yerlere iş makineleri gönderildi.

Bingöl Karlıova’da da 14 Haziran’da 5,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, son depremleri değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan-Yedisu arası ve Bingöl-Karlıova arasındaki deprem beklentisinin öne çekildiğini söylemişti.