Dersim'in Ovacık ilçesinde bulunan Alevilerin kutsal olarak kabul ettikleri Munzur Gözeleri'ndeki yapılaşmanın ilk adımları tepkilere rağmen atıldı.

Dün gözelere giren zırhlı araçlar, esnafların tezgahlarını kaldırmaya başladı.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan da yöre halkının artan tepkilerine karşı yazılı açıklama yaptı.

Vali Özkan, gözeleri kutsal gören ve yapılaşmaya karşı çıkan yöre halkına ilişkin, “Munzur Gözeleri gibi Tuncelimizin ve ülkemizin önemli bir değerini kendi istemleri doğrultusunda kullanma gayreti içerisinde olanların yönlendirmelerine kapılmayalım” ifadesini kullandı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Vali Özkan’ın yaptığı açıklama şöyle:

"Bunun yanı sıra Munzur Nehrinin de kirliliği giderek artacaktır. Buradan hareketle Valiliğimiz koordinesinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ve Fırat Kalkınma Ajansımızın ortak çalışmalarıyla hazırlanan çevre düzenlemesi projemiz Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca da onaylanmıştır. Söz konusu proje 8 milyon lira maliyetlidir. Ayrıca alanda iş makinesi çalıştırılmayacaktır. Proje ile Munzur Gözelerimiz ve çevresi Tuncelimizin bir değeri olarak korunur bir alan haline gelecektir.  Tunceli Valiliğimiz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz koordinesinde,  söz konusu alanın sit alanı olması sebebiyle de Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun denetiminde yapılacak olan düzenleme çalışmasının web üzerinde canlı yayınlanması amacıyla ilgili birimlerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Dolayısıyla sosyal medya üzerinden yapılan yanlış bilgilendirmelere ve de Munzur Gözeleri gibi Tuncelimizin ve ülkemizin önemli bir değerini kendi istemleri doğrultusunda kullanma gayreti içerisinde olanların yönlendirmelerine kapılmayalım."

Kaynak: Mezopotamya Ajansı