Valilik Gezi Parkı müdahalesi sırasında 29 kişinin yaralandığını açıkladı...

İstanbul Valiliği, Taksim Gezi Parkı'na yapılan müdahale sonucu hastanelere 29 kişinin intikal ettiğini, ağır bir vakanın bulunmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Bu akşam saatlerinde Taksim Gezi Parkı'nda yapılan müdahale sonucu hastanelere 29 vatandaşımız intikal etmiş olup ağır bir vaka yoktur. Ayakta tedavi gören vatandaşlarımıza gerekli sağlık müdahaleleri yapılmaktadır" denildi.

Ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, müdahale ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Mutlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yapmış olduğumuz temaslarla eylemi bitirmelerini istedik. Müdahale sırasında 40 dakikaya yakın Gezi Parkı'nın boşaltılması için anons yaptık.

Anonslarla önemli bir kesim kendiliğinden parkı terk etti. Bu gençler arasında yer alan marjinal grupların polise müdahalesi oldu.

Gezi Parkı ile yapmış olduğumuz bu çalışma, fevkalade düzgün ve kısa sürede sonuçlandı. Marjinal gruplarla emniyet güçleri arasındaki kısa süreli çatışma dışında bir şey olmamıştır.

Yapılan görüşmeler sonrası parkın boşaltılması beklenmiştir. Fakat parkın terki konusunda arzu edilen hedefe ulaşılamamıştır. Eylemin sürdürülmesine yönelik yapılan açıklama üzerine, gerekli anonslar yapılarak ziyaretçilerin alanı boşaltılması istenmiştir.

Yapmış olduğumuz bu faaliyet, gerek basın gerekse emniyet birimlerimizce kayıt altına alınmıştır. Müdahale sırasında herhangi bir yaralanma olmaması sevindiricidir.

Müdahale sırasında marjinal grupların polisle çatışmaya girdiği görülmüştür. Taksim ve çevresinde sükunet sağlanmıştır ama ara sokaklarda çatışmalar yer yer devam etmektedir." (ntv)