İstanbul Valisi Vasip Şahin, ‘terör tehdidi’ dışında İstanbul’un dünyanın en güvenli metropollerinden birisi olduğunu savundu. 

Güvenlik ve huzurun sağlanması için büyük ciddiyetle çalışmaların yürütüldüğünü aktaran vali, İstanbul’un büyük kentlerle kıyaslandığında güvenlik açısından iyi bir noktada bulunduğunu ileri sürdü. 

“İSTANBUL GERÇEKTEN ÇOK GÜVENLİ”

Diken'de yer alan habere göre, Şahin'in konuşması şöyle: “Metropol güvenliği açısından, Orta Doğu kaynaklı terör tehdidi dışında, İstanbul dünyanın en güvenli metropollerinden birisi. Güvenlik güçlerimiz asayiş olaylarını önlemede başarılıdırlar. 15 milyon insanın yaşadığı İstanbul’da, asayiş olayları çok yüksek değil. Gönül hiç olayın olmamasını ve cinayetlerin işlenmemesi ister tabii ki. Ama böyle büyük metropollere baktığınız zaman İstanbul gerçekten çok güvenli.” 

Vali Şahin geçen yılın eylül ayında “Genel metropol karşılaştırmalarında İstanbul en güvenli kentler arasında” demiş ancak The Economist’in yayınladığı araştırmada, İstanbul’un ‘en güvenli’ 50 kent arasında 41’inci sırada olduğu tespit edilmişti.