İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Gezi Parkı ve direnişçilere ‘müdahaleler’ ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TAKSİM DAYANIŞMASI'NIN ÇARĞISINA KARŞI 'GELMEYİN' ÇAĞRISI

Vali Mutlu, Taksim Dayanışması’nın 16.00’da Taksim’de toplanma çağrısına işaret ederek, “16:00 itibariyle Taksim'de bir toplanma çağrısı olduğunu paylaşmak istiyorum. Dün de ifade etmiştim, Taksim'e yapılan her türlü çağrının toplumumuzun huzuruna katkı sağlayacak bir durum olmadığını, ortamın stabil hale geldikten sonra bu tür hakların kullanılmaya devam edileceğini ama şu an Taksim'de her türlü toplanmaya fırsat vermeyeceğimizi ifade etmiştim. Bugün de sabahtan bu yana devam ettiği gibi Taksim ve bölgesinde tedbirlerimize devam ettiriyoruz,” diye konuştu.

“Vatandaşlarımızdan Taksim yönüne gelmemelerini rica ediyorum,” diyen Vali Mutlu, iki emniyet görevlisinin, silahla yaralandığı bilgisini paylaştı.

“GÖSTERİCİLER TOMA’NIN ÖNÜNE GEÇİP ‘SU SIK’ DİYORLAR”

“16:00'da yapılmış olan çağrı huzur ortamını bozacak niteliktedir,” diyerek Taksim Dayanışması’nın çağrısına katılınmaması gerektiğini vurgulayan Mutlu, TOMA’lardan sıkılan tazyikli suyun ‘farklı bir su’ olduğu ve ‘kimyasal’ özelliklere sahip olduğu konusuna ilişkin olarak da ilginç bir yorumda bulundu:

 “TOMA'larda bazı araçlarda rengi koyu olan su da püskürtülüyor Bu da ilaçlı bir sudur. Ancak hiç bir şekilde kimyasal nitelikli bir su değildir. Bugüne kadar da kullanılmıştır. Bunun kimyasal kullanıldı diye çarpıtılması tamamen acite etmeye yönelik davranışlardır. Bu tür suların önüne, göstericiler bile bana da su at diye rahatlıkla geliyor. Biz bunu sıkmak istemiyoruz, ama göstericiler de iyi biliyorlar ki bu suyun kimyasalla bir ilgisi yoktur.”

GÖZALTINA ALINAN GÖNÜLLÜ DOKTORLAR

Gönüllü doktorların gözaltına alındığını da aktaran Vali Mutlu, “Doktorlardan da şu anda bir gözaltı işlemi var. Bazı sağlıkçılar insanlara tıbbi yardım adıyla hizmet veriyorlar. Fakat bunlar çok dikkat çekici bir takım faaliyetler. Elbette tıp mesleğinin onurunu, insanları kucaklaması noktasında saygı duyuyoruz. Göstericilere adeta gösteri alanlarına girerek tespit edilmiş olan görüntüler varsa elbet işlem yapacağız. Doktor ve sağlık personeli olarak tarif edebileceğimiz bir kaç kişi mevcuttur,” diye konuştu.