Ordu’da ‘normalleşme süreci’ hızlı başladı. Şehirde yeni korona virüsü vakası görülmediği şeklindeki açıklamaların ardından büyük kalabalıklar halinde sokağa çıkılırken, yerel basın muhtemel tehlikelere işaret eden haberler yayınladı.

Şehirde yaya trafiğinin yoğun olduğu İsmet Paşa ve Süleyman Felek caddelerinde neredeyse korona virüsü salgını öncesindeki günlerden görüntülere sahne olurken, uzmanlar bu tablonun çok büyük tehlikelere davetiye çıkardığını ifade etti.

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt, “Böyle gidersek vaka sayısı artar ve tekrar karantina kararı alınır. Bu kez alınan karantina kararı öncekinden daha ağır olur” dedi.

Enginyurt, Ordu Yeni Dönem gazetesinden Soner Özdemir’e yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımız maalesef maskeyi stil olarak kullanıyor. Kimisi evde yaptığı maskeyi kullanıyor, kimisi maskeyi çenesine takıyor. Maske ağız ve burunu kapatmalı ve cerrahi maske olmalıdır” diye konuştu.

Ordu Vizyon gazetesinde yer alan haberde de sokaklarda sosyal mesafe kuralının neredeyse yok denecek hale geldiğine ve maskesiz insanların çokluğuna dikkat çekildi.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, dün yaptığı açıklamada kentte korona virüsü vakası bulunmadığını duyurmuştu.