Batman’da İpek Er’e tecavüz ederek ölümüne neden olan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın bugün tahliye edilmesini ardından Avukatı Mehmet Erkan Akkuş, Twitter hesabı üzerinden ikinci kez “kamuoyunun dikkatine” açıklamasıyla cinayetin “şüpheli” olduğunu ve başkaları tarafından işlendiğini ima etti.

Akkuş, Orhan’ın tahliyesinin hemen ardından yaptığı, “Musa’nın beraat etmesiyle değil, gencecik kızın şüpheli ölümündeki sır perdesinin aydınlatılması ve Türk Askerine iftira atanların kanun önünde hesap vermesi ile avukatlık görevimi yapmış olurum” paylaşımının ardından yeni bir açıklama daha yaptı.

‘YAVAŞ YAVAŞ ORTAYA ÇIKMA HUYU VAR’

İpek Er’in intihara kalkıştığı 16 Temmuz ile hastanede gördüğü tedavinin ardından 18 Ağustos’ta yaşamını yitirdiği 42 gün süre içerisinde sessizliğini koruyan Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, tahliye sonrası “Şüphe, sis perdesi” gibi açıklamalar yapması dikkati çekiyor.

Akkuş’un akşam saatlerine doğru “Kamuoyunun Dikkatine…” diye sosyal medya hesabında yaptığı ikinci açıklamada ise şunları ileri sürdü:

“Dosya üzerinden kampanya yürütenlerin, dosya ve yaşanan olay hakkında en ufak fikri ve bilgisi bulunmamaktadır. İpek ER bu topraklarda kadın olmanın ağır yükü ve cinsiyetçi-organize baskılar sebebiyle canından olmuştur. Bu ve buna benzer olayların yaşanmaması için tüm gerçekler Yüce Türk Adaleti önünde ortaya konulacaktır. Tekelden dikte ettirilen senaryoda akla, mantığa ve hayatın olağan akışına aykırı birçok unsur vardır. Şüpheli ölüm soruşturmanı gizliliğini ihlal etmemek adına şimdilik bu bilgiler Savcılık Makamındadır. Kadın haklarına saygı duyulmasını, kadına şiddetin önlenmesini isteyen herkesin Yüce Türk Adaleti önüne getirilmiş bu dosyanın yargılanmasını dikkatle ve sükûnetle takip etmesini tavsiye ederiz. Olayı manipüle etmek isteyenler yana ve nefrete söylemini içerikli beyanda bulunanlar, ülkede ağır aksak ilerleyen kadın dayanışma hareketine en büyük zararı verenlerdir. Musa ORHAN hiyerarşik olarak Sözleşmeli Uzman Çavuştur. Olayın asılsız iddiaların vahameti karşısında görevden uzaklaştırılmış ve Yüksek Disiplin Kuruluna sevki sağlanmıştır. İdari tedbirlerden de anlaşılacağı üzerine Musa ORHAN’ın korunması vs. söz konusu değildir. Musa ORHAN’ın beraat etmesi değil, İpek ER’in vefatının tüm yönleriyle araştırılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması ile avukatlık görevimizi yapmış olacağız. Gerçeklerin er ya da geç yavaş yavaş da olsa ortaya çıkma gibi bir huyu vardır. Kamuoyuna saygıyla sunarız.”

KAMUOYUNUN DİKKATİNİ Mİ DAĞITIYOR

Batman’da konuya dair  “42 gündür neden bu ‘şüphe ve sis perdesi’ konuşulmadı, gündeme gelmedi de tahliyeden hemen sonra paylaşıldı” yorumlar yapılıyor. Birçok kişi, söz konusu Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş’un bu yöntemle kamuoyunun baskısı ve dikkatini dağıtılmak istendiğini dile getiriyor.

AİLEDEN BİRİLERİ GÖZALTINA MI ALINACAK

Kentte konuşulan bir diğer konu ise Akkuş’un açıklamaları sonrası aileden bir kişinin gözaltına alınacağı ve böylece dosyaya yeni bir boyutun katılacağı ifade ediliyor.