Ankara'daki operasyonda, Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM) Kurucu Genel Müdürü İsmail Karakaş'ın arabasında bulunan çantasında yapılan aramada, uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan Karakaş'ın savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandığı öğrenildi.

'KOMPLO OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ'

UBAM Genel Başkanı Dila Tezemir, Karakaş'ın tutuklanmasına ilişkin şöyle konuştu:

"Tutuklandığı doğru. Net olarak bilmiyoruz. Yargı aşamasında kendisi tutuklu olarak yargılanacak. Üzerine atılan bir suç var. Biz de bekliyoruz. Araştırmalar yapılıyor. Avukatlar devrede. Şu an net bir şey bilmiyorum. Tamamen kişisel olan bir konu. Uyuşturucu nedeniyle olduğu da doğru. Kendi kişisel çantasında madde bulundu.

Kendisi kullanıcı da olmadığı için bu işi yapan bir kişinin de maddeyi bulundurması mümkün olmayacağı için bizler inanmıyoruz ama en son kararı yargı söyleyecek. Bizler komplo olduğunu düşünüyoruz. Operasyon düzenlendi. Direkt İsmail beyi araçtan alıyorlar. Federasyon içinden ya da merkezinden değil. Araç içinde kendi şahsi çantasının içinden çıkıyor. Federasyonla alakası yok hiçbir şekilde. Şahsına takip üzerine düzenlenmiş bir operasyon bu. Bizler ekip arkadaşları olarak bunun komplo olduğunu düşünüyoruz."

(Kaynak: Evrensel)