Üniversite öğrencis F.A., üst düzey bürokrat bir ailenin çocuğu olan erkek tarafından alıkonularak, şiddete maruz kaldığını ve ölümle tehdit edildiğini iddia etti. F.A., halen tehdit ediliğini belirterek, "Can güvenliğim yok” dedi. 

İFADE SONRASI SERBEST KALDI

Mezopotamya Aajansı'nda yer alan haberine göre, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşayan F.A., kente gelen A.K. tarafından 14 Mayıs’ta telefon üzerinden silahla tehdit edildi. F.A. bunun üzerine jandarma karakoluna giderek A.K. hakkında suç duyurusunda bulundu. F.A.’nın yaşadıklarını anlatması sonrası Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığı A.K. hakkında "tehdit" suçlamasıyla soruşturma açtı. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan A.K. sonrasında serbest bırakıldı. Açılan soruşturma devam ederken, Dörtyol 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi A.K. hakkında önce iki aylık, sonrasında bir aylık uzaklaştırma kararı aldı. 

SİLAHLI TEHDİT

Yaşadıklarına dair konuşan F.A., pandemi sürecinde A.K. ile birlikte Ankara'da ailesinin evinde kaldığını belirterek, burada hem psikolojik hem de fiziksel şiddet gördüğünü anlattı. Yine bu sürede ölümle tehdit edildiğini aktaran F.A., ailesi üst düzey bürokrat olması nedeniyle A.K. hakkında bu süreçte şikayetçi olmadığını söyledi. F.A., şiddetin kampüs içerisinde devam etmesi üzerine Hacettepe Üniversitesi Etik Kurulu ile Cinsel Tacize ve Cinsel Saldırıya Karşı Destek Birimi'ne can güvenliğinin olmadığı gerekçesiyle başvurduğunu aktardı. A.K.'nin Dörtyol'a gelerek, kendisini silahla öldürmekle tehdit etmesi üzerine savcılığa başvurduğunu belirten F.A., bunun üzerine A.K. hakkında uzaklaştırma kararı alındığına değindi. 

'CAN GÜVENLİĞİM YOK'

F.A., katledilen Şule Çet’in ölümüne ilişkin açılan davaya gittiği için de A.K. tarafından, "Sen nasıl bunları savunabilirsin, senin sonun ne olacak sanıyorsun? Seni öldüreceğim senin leşini bile buldurtmam ben" şeklinde ölümle tehdit edildiğini dile getirdi. F.A., "Ailesi önemli isimler olduğu için hep korktum. Beni hep böyle korkuttu. Ailesi üst düzey bürokrat" dedi. Can güvenliğinin olmadığına dikkati çeken F.A., "Kişinin aramaları ve tacizleri devam etmektedir. Can güvenliğim yok. Başıma bir şey gelirse sorumlusudur" diye konuştu.