Üst düzey bir AKP'li ve yargı yetkilisiyle görüştüğünü belirten Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, "Berberoğlu TBMM Başkanı'nın okuduğu hükümle milletvekilliğini kaybettiği gibi, TBMM Başkanı'nın okuyacağı kararla geri dönebilir' ifadelerini kullandı.

“Anlaşılan yargı reformunun, Avrupa Birliği ile ilişkilerin iyileştirilmesi arzusunun gündemde olduğu şu günlerde iktidar partisi Berberoğlu konusunda olumlu bir yaklaşım belirlemiş” diyen Zeyrek, “üst düzey bir yargı yetkilisinin de, “Süreç olması gerektiği gibi işleyecek” dediğini aktardı.

'ŞENTOP'UN KARARIYLA GERİ DÖNEBİLİR'

Yazısında bu süreci, “Dosya yerel mahkemeye (İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi) gider. Mahkeme, AYM'nin dikkat çektiği dokunulmazlık durumunu dikkate alır ve ‘sanığın dokunulmazlığı var' diyerek yargılamayı durdurup dosyayı Adalet Bakanlığı'na gönderir. Adalet Bakanlığı da TBMM'ye dokunulmazlığın kaldırılması için fezleke gönderir. Dokunulmazlık kaldırılırsa Berberoğlu'nun yeniden yargılanmasına başlanır” diye anlatan Zeyrek, Berberoğlu’nun TBMM’ye dönüp dönemeyeceği sorusu karşısında da Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a işaret etti. Zeyrek, "Berberoğlu TBMM Başkanı'nın okuduğu hükümle milletvekilliğini kaybettiği gibi, TBMM Başkanı'nın okuyacağı kararla geri dönebilir' ifadelerini kullandı.