İstanbul’un Üsküdar İlçesi’ne bağlı Yavuztürk Mahallesi’nde Suriyeli ailenin yaşadığı ev bir grup tarafından basıldı.

Suriyeli aileye ait bir araç grup tarafından parçalanırken, aileden de yaralananlar oldu.

Evrensel’in haberine göre, Suriyeli gençler ile mahallenin gençleri arasında laf atma gerekçesiyle başlayan ufak çaplı kavga akşam Suriyeli ailenin evinin basılmasına döndü.

Gençler arasındaki kavganın gün boyu birkaç kez tekrarlandığı ve bu kavgalar sırasında bazılarının sopa ve şiş darbeleriyle yaralandığı belirtildi. Kavganın duyulması üzerine bir araya gelen çok sayıda kişinin, akşam 21.00 sıralarında Suriyeli ailenin evini bastığı ve bu sırada yaralananların olduğu kaydedildi.

Polisin kısa sürede eve ulaşmasıyla saldırı durduğu ancak evin önünde toplananların sayısının 100’ü bulduğu belirtildi.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Suriyeli ailenin bulunduğu evin önünde toplanan ve mahalleden çıkarılmalarını isteyen bir grubun, polisin dağılın uyarısına uymadığı ve Suriyeli aileye yönelik linç çağrısı yaptığı kaydedildi.

Bu arada evden çıkarılan bir Suriyeli linç edilmek istenince polisin havaya ateş açarak grubu durdurduğu belirtildi. Bazı kişilerin ise mahalledeki Suriyelilere ait işyerlerine de saldırı çağrısı yaptığı bildirildi. Polis ailenin mahalleden çıkarılacağını açıklasa da grup saatlerce evin önünden ayrılmayınca bir TOMA ve çevik kuvvet aracı da mahalleye geldi.

Evin önüne gelen Üsküdar İlçe Emniyet Müdür Vekili grupla yaptığı görüşmede ailenin mahalleden çıkarılacağını, bunun için grubun dağılmasını istediklerini açıkladı. Bir süre daha evin önünde bekleyen grup ardından dağıldı. Polisin evin önündeki bekleyişi sürüyor.