HDP İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Pınar Türk ve Osman Özçelik ile HDK bileşeni partilerin il başkanlarının da içinde olduğu çok sayıda kişi, Urla'da seçim bürosunun açılışını yapmak üzere sabah saatlerinde yola çıkmıştı. Konvoy halinde Urla'nın girişine ulaşan kitle, burada polis tarafından durduruldu. TOMA ve çevik kuvvet ekipleri HDP konvoyunu yolun sağ tarafına çekerek saatlerce bekletti. Gergin bekleyiş ve pazarlıklar sonucunda Urla'ya tek araçlık HDP heyetinin girişine izin verildi.

Bunun üzerine ilçeye HDP Eşbaşkanı Cavit Uğur ve BDP İzmir İl Başkanı Yusuf kaya girdi. İlçe merkezinde toplanan HDP’lilere hitap eden eşbaşkanlar, provokasyonlara gelinmemesini istedi.

ANF'nin haberine göre; bu sırada ilçe merkezinde MHP'lilerin toplanarak, "Burası Urla buradan çıkış yok" şeklinde sloganlar atarak, provokasyon girişiminde bulunduğu gözlendi.

Yaşanan gerginlik dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okulları tatil ilan etti.

POLİS SALDIRDI

HDP kitlesinin Urla girişindeki bekleyişi devam ederken, polis müdahalesi gerçekleşti. Polis gaz ve tazyikli su ile HDP'lilere saldırdı.

İlçe merkezine giden HDP ve BDP Eşbaşkanları daha sonra Urla girişine döndü. HDP kitlesi, şu an Urla'dan ayrılarak İzmir'e doğru yola çıktı.

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü'nün İçişleri Bakanı ile Urla da yaşananlar ile ilgili görüşme yaptığı bildirildi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da Urla'da yaşanan gerginlik üzerine Urla'ya gelerek, emniyet yetkilileri ve Urla halkıyla görüşmeler yaptı.

Urla'da bugün tam bir sıkı yönetim hakimdi. Belediye Binasından halka sağduyu çağrıları yapıldı.

Polisin saldırgan gruba müdahale etmemesi de dikkat çekti.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA IRKÇI SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

HDP adayları, 23 Şubat günü seçim çalışmaları için gittikleri Urla'da ırkçı saldırıya uğramıştı. İçerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Osman Özçelik'in de bulunduğu seçim otobüsü taşlanmış, birkaç kez yaşanan saldırıda toplam 9 kişi yaralanmıştı.