16 Nisan’da halk oylamasına sunulan anayasa değişiklik referandumda sonuçları en çok tartışılan Urfa’da, İl Seçim Kurulu’da itirazları reddetti.

Urfa’nın Birecik, Viranşehir, Siverek, Hilvan, Suruç ve merkez ilçeleri Eyübiye, Karaköprü ile Haliliye İlçe Seçim Kurullarına yapılan itirazların reddedilmesinin ardından müracaat edilen İl Seçim Kurulu da itirazları reddetti.

İtirazların reddedilmesine tepki gösteren HDP Urfa İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü, ret yanıtının ülkede hukuk ve adaletin kalmadığının göstergesi olduğunu söyledi.

‘BASKI İLE BAŞARDI’

“Örneğin Suruç’ta yaşanan 300 seçmenlik sandıkta 400 oy çıkması gibi somut örnekler olmasına rağmen itirazlarımız reddedildi” diyen Sürücü, sandıklarda blok “evet” oyunun kullanıldığını tespit ettiklerini, ancak yaptıkları itirazların reddedilmesine anlam veremediklerini vurguladı.

Erdoğan’ın “Atı alan Üsküdar’ı geçti” sözlerini hatırlatan Sürücü, Erdoğan’ın sözlerinin, “Baskı ile de olsa biz başardık, hiç kimse geri dönüşünü sağlayamaz” anlamına geldiğini ifade etti.

(Kaynak: Dihaber)