İstanbul Beşiktaş’taki bombalı saldırının ardından başlatılan operasyonlarda 250 kişinin gözaltına alındığı Urfa'da, 22 gün sonra adliyeye çıkarılan 39 kişiden 13’ü tutuklandı.

Urfa kent merkezi ve ilçelerinde aralarında belediye eş başkanları, parti yöneticileri, avukatlar, öğrenciler ve çiftçilerin de bulunduğu yaklaşık 250 kişi gözaltına alınmıştı.
 
12 Aralık'ta başlayıp bir hafta süren operasyonlarda gözaltına alınan erkekler Sabiha Özlek Lisesi Spor Salonu'na, kadınlar ise İl Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü.
 
26 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI
 
Dün gözaltındaki 39 kişi adliyeye çıkarıldı. Adliyeye sevk edilenlerden 26 kişi savcılık ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
13 KİŞİ TUTUKLANDI
 
Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Ahmet Vural, Şefika Kandal, Ahmet Doğan, Akıl Gülbeden, İbrahim Aykaş, Ahmet İnal, Engin Çakar, Ahmet Ekinci, Abdurrahman Aydoğdu, Mustafa Altun, Adnan Etli, Fehime Turan ve Yusuf Gülbeden ise "örgüt üyesi" oldukları iddiasıyla tutuklandı. Tutuklananlar Urfa T Tipi Cezaevi'ne götürüldü.
 
Gözaltındaki avukatlardan Sait Dağ, Özkan Gören, Mevlüt Güneş, Serdar Gökhan ve Mahir Kaya ise hafta sonu emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.
 
(Kaynak: DİHABER)