Urfa’da 5 Ekim’de gözaltına alınan Radyo Karacadağ’ın 3 çalışanı tutuklandı. HDP İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü ise, "Adli Kontrol" şartıyla serbest bırakıldı.

Çıkarıldıkları savcılık tarafından gözaltı süreleri 5 gün uzatılan HDP Urfa İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü ile beraberindeki Radyo Karacadağ’ın 3 çalışanı Sadık Demir, Mizgin Çay ve Salih Erbekler bugün yeniden adliyeye çıkarıldı.

Savcılık ifadesinin ardından Urfa HDP İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü yurt dışına çıkma yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcılık ifadeleri ardından tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edilen Sadık Demir, Mizgin Çay ve Salih Erbekler “örgüt üyesi” oldukları gerekçesiyle tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

HDP Urfa İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü Resmi izinle geçtiği Kobani’de çekilmiş fotoğrafları ve KHK ile kapatılan Radyo Karacadağ'da katıldığı bir programda "Örgüt propagandası" yaptığı gerekçesiyle 5 Ekim'de gözaltına alınmıştı.

30 Eylül'de ise kapatılan Radyo Karacadağ'ın bağlı olduğu Fırat Basın Yayın A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Demir ile radyonun eski çalışanları Mizgin Çay ve Salih Erbekler'de aynı program gerekçe gösterilerek gözaltına alındıktan sonra bugün tutuklanarak Urfa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

(Kaynak: DİHA)