Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından üreticinin elinde kalan patates ve soğanlar satın alınıp dağıtılıyor.

10 kiloluk kuru soğan ve 20 kiloluk patates çuvalları, kamyon kasalarından vatandaşlara veriliyor.

Urfa’nın Eyyubiye ilçesindeki dağıtımın sosyal medyaya yansıyan görüntülerinde izdiham yaşandığı görüldü.

Çamlık Düğün Salonu önüne park eden kamyondan yapılan dağıtımda 7'den 70'e onlarca vatandaş patates alabilmek için büyük çaba sarf etti. Yaşanan izdiham, koronavirüsün yayılmasını engellemede önemli rol oynayan mesafe kuralının ihmal edilmesine sebep oldu. Bazı vatandaşların yere düşen patatesleri toplamaya çalıştığı görüldü. Kamyondaki patatesler dakikalar içinde tükendi.

VALİLİKTEN "İNCELEME BAŞLATILDI" AÇIKLAMASI

Şanlıurfa Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada görevli personel hakkında inceleme başlatıldığı aktarıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tırdaki malzeme kapıda teslim dağıtımı yapılmak üzere pikaplara yüklenirken, bir anda oluşan kalabalık nedeniyle dağıtım programı tam olarak uygulanamamış ve söz konusu istenmeyen görüntüler oluşmuştur. Konu ile ilgili görevli personel hakkında gerekli inceleme başlatılmış olup, gelen yardımların, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine teslimi şeklinde dağıtımı, büyük bir özen ve dikkatle devam edecektir."

HİLVAN KAYMAKAMI’NIN PATATES DAĞITIMI DA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Urfa'da Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan'ın bir vatandaşa patates çuvalı verip fotoğraf çektirmesi de dağıtımı şova dönüştürdüğü gerekçesiyle tepki çekmişti.

Kaynak: Evrensel