Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde (SDÜ) kendini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu olarak tanıtıp, öğretim üyelerine rektörlük seçimine ilişkin sorular yönelten şüphelilerden 1'i yakalandı.

Önümüzdeki hafta yapılacak rektörlük seçimleri öncesinde SDÜ’ye gelen ve kendilerini 'MİT mensubu' olarak tanıtan şüpheliler öğretim üyelerinin odalarına girip, tek tek konuştu.

Radikal'de yer alan habere göree öğretim üyelerine rektörlük seçimlerine ilişkin sorular yönelttiği belirtilen şüpheliler, ihbar üzerine Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı. Operasyon sonucunda şüphelilerden 1’i yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin bulunması için çalışmalar sürüyor.

Isparta Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada uyarıda bulunarak, "Rektörlük seçimini etkilemeye yönelik illegal faaliyetlerde bulunduğu iddia edilen şahıslardan biri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan çalışma ile yakalanmış olup, gerekli tahkikat başlatılmıştır. Kayıt dışı karanlık odaklarca yönetilen bu türden illegal oluşumlarla etkin mücadele açık toplum ve hukuk devletinin gereğidir. Vatandaşlarımızın kendilerini bu şekilde sahte unvanlarla tanıtan şahıslara itibar etmemeleri, ilgili makamlara derhal bildirmeleri önem arz etmektedir."