Uzun süredir kanserle mücadele eden müzisyen Nihat Aydın yaşamını yitirdi.

1990′lı yıllarda Umuda Ezgi’yle başladığı sanat yolculuğunu kesintisiz sürdüren, “Örgütlemişler baharı” gibi çalışmalarıyla hafızalara kazınan müzisyen Nihat Aydın (55) tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Uzun süredir kanserle mücadelesine karşın müzik çalışmalarını da kesintisiz sürdüren Aydın’ın sağlık durumu 2013′ün son günlerinde giderek ağırlaşmıştı.

Yarın (2 Ocak) saat 9.30′da Buca Cemevi’nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Aydın’ın cenazesi Gültepe Dernekler Federasyonu’na götürülecek. 11.00′da burada bir anma yapıldıktan sonra, Balıkesir Burhaniye’ye gönderilecek ve 15.30′da Burhaniye’de bir törenle defnedilecek.

Ünlü sanatçı Yavuz Bingöl de bir dönem Umuda Ezgi grubunda Nihat Aydın’la birlikte çalışmıştı.

NİHAT AYDIN KİMDİR?

1959 yılında Kars’ın Kağızman ilçesinin Yalnızağaç köyünde doğdu. 1977 yılında lise eğitimini tamamlamak için İzmir’e, Gültepe’ye taşındı. Siyasal çalışmalar içerisinde bulundu. 1980 darbesinden sonra dört yıl cezaevinde kaldı. Cezaevi sonrası müzik çalışmalarına hız verdi. Atmacalar albümü sonrası Umuda Ezgi ile 20 yılı aşkın sürecek yolculuğuna başladı.

1990′da “Gün Işımış” albümüyle kitlelere “merhaba” diyen grubun bu albümünü 1991 yılında “Örgütlemişler Baharı”, “Ateş Dağları Sarmış” (1993) ve “Onların Türküsü” (1995) albümleri izledi.

Umuda Ezgi, 1995 yılından itibaren tam beş yıl bekleyerek beşinci albümü olan “Savrulma Düşlerim” (2000) albümünü yaptı. Umuda Ezgi, Türkiye’nin hemen her yerinde halk konserleri, festival ve şenlik etkinlikleri çerçevesindeki dinletiler vasıtasıyla, kitlelerle teması hiç yitirmedi.

Aydın kanserle mücadelesini sürdürürken 2013’te “Yola Çıkılmalı” adlı son albümünü çıkarmıştı. (Sendika.org, Hürriyet)