İstanbul’un Ümraniye’de Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçedeki tüm okulların darbe girişiminde hayatını kaybedenler için hatim indirmesi talimatını verdiği ortaya çıktı. 

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarından “15 Temmuz Şehitleri Anma Programı” adı altında etkinlikler yapmasını istemişti. Bu faaliyetler arasında imam hatip okullarındaki öğrencilerin hatim indirmesi de yer alıyordu.

Gülseven Özkan’ın Hürrİyet'te yer alan haberine göre, bu kararı temel alan İstanbul Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü Fehmi Ergen, ilçede sadece imam hatip okullarının değil, tüm okulların hatim indirmesine karar verdi.

“DAHA FAZLA İNDİRLEBİLİR”

WhatsApp’tan okul müdürlerine gönderilen mesajda imam hatip ortaokullarının en az beş, Anadolu imam hatip liselerinin en az 10, ilçedeki diğer okulların da en az bir hatim indirmesi istendi.

Gönderilen mesajda şöyle dendi: “Kıymetli müdürlerim, 15 Temmuz Şehitleri Anma Programı münasebetiyle tüm okullarımızda şehitlerimiz için hatim indirilmesi gerekmektedir. Konunun personel ve öğrencilerimize duyurulması, her okulun en az bir hatim indirmesi, imam hatip ortaokullarımızın en az beş, Anadolu İmam Hatip Liselerimizin en az 10’ar hatim indirmesi, indirilen hatim sayılarının 16 Aralık’a kadar buradan paylaşılması rica olunur. Not: Daha fazla hatim indirilebilir.”

“VELİLERE YÖNELİK”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen’se, hatim indirmenin sadece velilerden istendiğini öne sürerek, “15 Temmuz Şehitleri Anma programının içeriğinde imam hatipteki çocuklarımızın, annelerinin, babalarının okuduğu hatimler var. 110 dakikalık bir program bu. Çocuklardan hatim istenmez. Velilere yönelik bu” dedi.