Cizre'de hendeklerin kapatıldığı gün mahalleye girerek, ateş eden polislerin kurşunuyla yaşamını yitiren 14 yaşındaki Ümit Kurt'un ailesi Cizre Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Aile ayrıca, Kurt’un elbiselerinin kaybedilmesi ve yerine PKK’lilerin giydiği kıyafetin konulmaya çalışıldığını belirterek, suç duyurusunda bulundu.

"ÜMİT'İ GERİLLA GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞMIŞLAR"

Kurt'un babası Abdullah Kurt, elbiselerin kaybedilmesi ile ilgili olarak  İMC'ye şunları anlattı:

"Hastaneye girdim, Ümit oradaydı. Beyaz bez vardı ve üstünde hiçbir elbise yoktu, çırılçıplaktı. Sordum, 'bu çocuğun elbisesi yok mu'  diye. Oradakiler bana, polisin geldiğini ve Ümit'in üstündekileri çıkardığını söylediler. Yanına da bir gerillanın elbisesini getirip oraya bırakmışlar. Yani Ümit'i 'gerilla', 'dağdan gelmiş' gibi göstermeye çalışmışlar."

"OĞLUMUN KATİLİ DEVLETTİR"

Daha sonra bu konuyu savcıyla da konuştuğunu belirterek, savcının kendisine, "Sen katili bulmak istemiyor musun?" dediğini söyleyen baba Abdullah Kurt, savcıya, "Katil bellidir. Katil sensin" yanıtını verdiğini belirtti. Savcının devlet olduğunu söyleyen Kurt, oğlunun katilinin devlet olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Demokrat Haber