Cizre'de, 6 Ocak günü polislerin zırhlı araçtan açtıkları ateşle katledilen Ümit Kurt'a dair balistik rapor tamamlandı.

Zırhlı araç içerisindeki polislerin, Kurt'un zırhlı araca ateş ettiğine dair ileri sürdüğü iddialar üzerine, Kurt'un elbise ve vücudundan alınan örnekler üzerinde yapılan incelemede, ileri sürüldüğü gibi yakın mesafe barut ve silah izine rastlanmadı.

DİHA'nın haberine göre Cizre'de polisler tarafından katledilen 14 yaşındaki Ümit Kurt'un ölümüne ilişkin yürütülen Cizre Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan soruşturması kapsamında, aynı gün yaşanan olaylar sırasında yaralanan Çelebi Sakçak isimli yurttaş ile birlikte Kurt'un elbise ve vücudundan alınan örnekler üzerinde yapılan incelemede tamamlandı.

Ümit Kurt'un hayatını kaybetmesi üzerine savcılık, Kurt'un ailesi ve avukatlarının yanı sıra zırhlı araçta bulunan polislerin ifadesini almıştı. Zırhlı araç içerisindeki polisler, Kurt'u zırhlı araca silahla ateş ettiği için vurdukları iddiasında bulunsalar da ailesi ve avukatları, öldürülen Kurt'un boya işi için o sırada mahallede olduğunu ve çatışma ile herhangi bir alakasının olmadığını beyan etmişti.

Başlatılan soruşturma kapsamında ise yaşamını yitiren Kurt ve olayda yaralanan Sakçak'ın elbise ve vücutlarından örnek alarak balistik inceleme için Ankara Kriminal Polis Laboratuarı Müdürlüğü'ne gönderilmişti.

Elbise ve vücut örnekleri üzerinde yapılan incelemeye dair hazırlanan rapor tamamlandı. Hazırlanan rapor, Kurt ve Sakçak'ın vücut ve elbiselerinde yakın mesafe barut ve silah izine rastlanmadığını ortaya koyarak, polislerin Kurt'un silahla ateş ettiği yönündeki iddialarını çürüttü.

Kurt ailesinin avukatı Filiz Ölmez de açıklanan rapor sonucunda polislerin ifadesiyle rapor arasındaki çelişkiye dikkat çekti.

Kurt'un boyama işi için orada olduğunu, silah kullanma ile herhangi bir alakasının olmadığını ilk günden beri vurgulandıklarını belirten Ölmez, Kurt ve Sakcak üzerinde çıkan barut ve silah izinin vücutlarına isabet eden kurşundan çıktığını söyleyerek, "Polisler zırhlı araca ateş eden birini vurduklarını bunun da Ümit Kurt olduğunu söylüyorlar. Ancak balistik inceleme raporunda da belirtildiği gibi Kurt'un silah kullandığına dair bir ibare yok. Balistik inceleme de silah kullanan birinin vücudunda yüksek derecede barut izine ve silahın vücutta bıraktığı ize rastlanır" dedi.