Ümit Kıvanç Radikal’de yayınlanan yazısında Hatay’ın Yayladağ ilçesinde boynu kesilerek öldürülen Uzman Çavuş Mustafa Uygun’un ölümüne ilişkin çelişkili açıklamalara değinerek, ”Askerinin boğazını kesene fazla laf edersen onunla beraber Kürtlerin tepesine binme planı aksar. Hayatı bu kadar basitleştirdiğiniz için belki de teşekkür etmeliydik. Ama aynı zamanda çirkinleştirdiğiniz için edemiyoruz” dedi.

Hatay Valisi ve Genelkurmay’ın çelişkili açıklamalarını kurumsallığın sarsıldığının göstergesi olduğunu söyleyen Kıvanç,” AKP dönemiyle askeriye döneminin farkı: eskiden devletin bütün kurumları aynı yalanı söyleyebilirdi, kurumsallık sarsılınca böyle oldu” ifadelerini kullandı.

Irkçılık ve mezhepçilin hastalık olduğunu belirten Kıvanç, Eskişehir’de açılan “bodrumda aşk” pankartı için, “Bodrumda katledilen Kürtleri soramadık bile. Sizi savaşa sokarız, dediler. Eskişehir’de henüz kimliğini tesbit edemediğimiz bir canlı türü, “bodrumda aşk” falan diye pankart hazırlayıp Eskişehirspor tribünlerinin önüne yerleştirdi. Upuzun bir utanç ve rezillik heykeli. Ve anlayabildiğim kadarıyla, devlet politikasının da özü” dedi.

Başkalarını ezerek, yok ederek mutlu olan kimsenin görülmediğini belirten Kıvanç, “Bugünün ve geçmişin muktedirlerine ve hizmetkârlarına, çanak yalayıcılarına söylüyorum, en basiti şunu sorun kendinize: Onyıllardır Kürtleri eziyorsunuz, mutlu musunuz?”  ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı burada.