Uludere'de köylülerin havadan bombalanarak öldürülmesi ve keşif uçağının Suriye tarafından düşürülmesi olaylarında Hava Kuvvetleri Komutanı olan Orgeneral Mehmet Erten emekliye ayrıldı.

Ağustos ayında yapılan YAŞ toplantısında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan alınarak YAŞ üyeliğine atanan Orgeneral Mehmet Erten emekliye ayrıldı.

Genelkurmay Başkanlığı, dün yaptığı yazılı açıklamada, Erten’in 30 Ağustos tarihi itibariyle kendi isteği ile emekliye ayrıldığını duyurdu.

YAŞ üyeliğine atanmasının ardından Erten’in emekliye ayrılması bekleniyordu. Erten henüz orgenerallik süresini doldurmamıştı.

Mehmet Erten, Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde 34 kişinin 28 Aralık 2011’de TSK’ya ait F-16 jetlerince bombalanarak öldürülmesi ve iki pilotun yaşamını yitirdiği Türkiye’ye ait RF-4 keşif uçağının Suriye tarafından 22 Haziran’da Akdeniz’de düşürülmesi ile gündeme gelmiş ve “komuta zafiyeti” eleştirilerine maruz kalmıştı.

Ayrıca Taraf gazetesi, Erten’in 28 Kasım 2012 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı’nda madalya ile ödüllendirildiğini ortaya çıkarmıştı.

(Taraf / Hüseyin Özkaya)