Uludere'de kaymakam saldırıya uğradı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, F-16 bombalarıyla 35 sivilin öldürüldüğü Şırnak Uludere'ye 3 bakanını gönderdi. BDP Şırnak Milletvekili ve Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, taziyeye gidecek olan İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a mesaj gönderdi: Bugün gelmeyin


Radikal’den SERKAN OCAK'ın özel haberi - F-16 bombalarıyla 35 sivilin öldürüldüğü Şırnak Ortasu Köyü'nde Uludere'de kaymakam Naif Yavuz saldırıya uğradı. Köyün ortasındaki halı saha taziye yerine dönüştürüldü. Taziye ziyaretine Kaymakam Naif Yavuz da geldi. Yavuz'un ziyareti sırasında bir anda karmaşa çıktı.  Onlarca kişi Kaymakam Yavuz'un üzerine yürüdü. Bu sırada korumalar kitle karşısında yetersiz kaldı. Taşlı, sopalı saldırıya uğrayan Yavuz'un yüzü ve başı aldığı darbeler nedeniyle kanamaya başladı. Bir müddet kalabalığın arasında sıkışan Yavuz kaçmaya çalışsa da başarılı olamadı. Darbelerle sürüklenen Yavuz yol kenarından dereye doğru olan 5 metrelik yükseltiden aşağıya yuvarlandı. Açık alanda kalan Yavuz taş yağmuruna tutuldu. Kitleyi durdurmak isteyen ve 'Vurmayın' diyen vatandaşlar ve korumalarda bu sırada saldırıdan nasibini aldı. Korumalar, Yavuz'u güçlükle yol kenarındaki bir benzinliğe soktu. Kaymakam burada koruma altına alınırken olayları izleyen basın mensupları da hedef haline geldi. Tepkiler artınca basın mensupları bölgeden ayrılmak zorunda kaldı. Gazeteciler arasında bulunan ve Roj Tv için çekim yaptığını söyleyen bir kişi bu sırada saldırıya uğradı.

BAKANLAR YOLA ÇIKTI

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Kalkınma Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır’a gitti. 3 bakan, Diyarbakır’dan Şırnak ve olayların yaşandığı Uludere’ye geçecek.Yetkililerle görüşecek olan bakanların ailelere taziye ziyareti yapması da bekleniyor.Bakanlara AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’da eşlik ediyor.

BDP UYARDI

BDP Şırnak Milletvekili ve Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, bugün taziyeye gidecek olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay' a çağrıda bulunarak, "Bakanların valiler ve kendilerine yakın korucularla konvoy halinde buraya geleceklerini duyduk. Taziye sahipleri onları şu an istemiyor. Onların sağduyulu olup olayı çözdükten sonra buraya gelmelerini istiyoruz. Biz buradaki gençleri zapt edemeyiz. Herkesin üzerinde silah olur. Büyük bir provokasyonla karşı karşıya kalabiliriz. Onun için bugün gelmesinler" dedi.