Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriyi imzalayan üç akademisyenin haklarında başlatılan soruşturma süresince okulla ilişkilerini kesti.

'Barış için Akademisyenler'in bildirisine imza atıkları için gözaltına alınan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şule Akköse, Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gökhan Yavuz Demir ve Tarih Bölümü Araştırma Görevlisi Aylin Çakı savcılıkta verdikleri ifade sonrası serbest bırakılmıştı.

Rektörlüğün açtığı soruşturma sonrası üç akademisyen hakkında görevden uzaklaştırma kararı verildi. Rektörlük tarafından akademisyenlere gönderilen kağıtta; “Akademisyen bildirisini imzaladığınız ve bunu kamuoyunda duyurmuş olup, bildirideki ifadeler nedeniyle adı geçenler hakkında soruşturma açılmasına karar verilmiştir. Soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi açısından Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim elemanı ve Memurlar Disiplin Yönetmeliğinin 26 ve 27. Maddeleri uyarınca soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden uzaklaştırılmasının uygun görüldüğüne karar verilmiştir” ibaresi yer aldı