Ankara Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, haklarında çek senet tahsilatı, yaralama, hürriyeti tahdit, gasp ve haraç toplama gibi çeşitli suçlardan şikayet olan bir gruba yönelik yaptığı operasyonda aralarında Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Ankara Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, haklarında çek senet tahsilatı, yaralama, hürriyeti tahdit, gasp ve haraç toplama gibi çeşitli suçlardan şikayet olan bir gruba yönelik yaptığı operasyonda aralarında Ankara Ülkü Ocakları Başkanı N. Y'nin de bulunduğu 42 kişiyi gözaltına aldı.

Bu sabah çeşitli adreslere yapılan operasyonla gözaltına alınan şahıslara ilişkin bilgi veren emniyet yetkilileri, zanlıların "Gazi Üniversitesi'nde 18 Mart 2011 günü kantin camlarına afiş asmak isteyen iki grup arasındaki sopalı kavgada K. G. ile S. M. 'nin yaralanması ve 21 Mart 2011'de Turizm ve Ticaret Fakültesi reisi olduğu belirtilen M. B. 'ye ait Oyun salonunun kar maskesiyle basılması" gibi suçlara karıştıklarını ifade ettiler.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan operasyonda 8 ay süreyle teknik takip yapıldığı bildirildi. Bu sabah başta Ankara olmak üzere, İstanbul, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gruba ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 5 ruhsatsız tabanca, bıçak, sopa, çok sayıda çek senet de ele geçirildi.

Ankara Ülkü Ocak Başkanı N. Y'nin liderliğini yaptığı zanlılara ilişkin iddialar arasında etkili oldukları ifade edilen Gazi Üniversitesi'nde öğrencilerden haraç topladıkları, Üniversite kantini zorla işlettikleri iddia ediliyor. Operasyonun devam ettiğini belirten emniyet yetkilileri gözaltındakilerin ifadesinin devam ettiğini ve yeni kişilerinde gözaltına alınabileceğini söylediler. (Haberler.com)