Bakan Binali Yıldırım, 3. Köprü'nün "2016 yılı Nisan ya da Mayıs ayında açılacağını" söyledi. Yıldırım, AKP iktidarı döneminde motorlu taşıt sayısının 8,5 milyondan 20 milyona çıktığını da aktardı.

İlerihaber’in haberine göre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, adı "Yavuz Sultan Selim Köprüsü" olarak açıklanan İstanbul Boğazı üzerindeki Üçüncü Köprü’nün büyük oranda tamamlandığını belirterek, “Köprümüz 2016’nın ilk yarısında tahmini Nisan, Mayıs ayında hizmet vermeye başlayacaktır” dedi.

Meclis’te dün akşam milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Yıldırım, köprünün tabliye yerleştirme işinin yüzde 95 seviyesinde olduğunu, ana kablo montajının yüzde 97’yi geçtiğini, genel gerçekleşmenin yüzde 88’e ulaştığını açıklayan Yıldırım, buna etrafındaki 115 kilometre bağlantı yollarının da dahil olduğunu vurguladı.

Yıldırım, “Bu haliyle köprümüz 2016’nın ilk yarısında tahmini Nisan, Mayıs ayında hizmet vermeye başlayacaktır. Bu köprünün ve bağlantı yollarının hizmete girmesiyle İstanbul’daki şehir içi ağır vasıta trafiği tamamen kuzeydeki köprüye aktarılmış olacak. Birinci, ikinci köprü daha ziyade küçük araçlara tahsis edilecek, trafik sıkışıklığı bir anlamda biraz daha rahatlayacaktır” dedi.

Yüz binlerce ağacın mahkeme kararlarına rağmen oldu bitti sonucu kesilmesiyle yapılan köprünün, Kuzey Ormanları bölgesinin yapılaşmaya açılmasını hızlandıracağı da ifade ediliyor.