Okmeydanı Cemevi’nde cenaze beklerken polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüyle ilgili Savcı Hasan Yılmaz’ın, “Şüpheli polisin molotof atılmasına karşılık meşru müdafaa kapsamında ve saldırıyla orantılı hareket ettiği” kapsamında soruşturmayı yürüttüğü ortaya çıktı.

İsmail Saymaz’ın Radikal’deki haberine göre, Okmeydanı’nda 22 Mayıs’ta Berkin Elvan için yapılan bir eyleme yönelik polis müdahalesi sırasında Okmeydanı Cemevi’nde yakınının cenaze törenindeyken polis kurşunuyla yaşamını yitiren Uğur Kurt ölümünün üzerinden 40 gün geçmesine rağmen şüpheli polis S.K’nin ifadesi İstanbul Valiliği’nden gerekli izin henüz çıkmadığı için alınmadı.

Savcı Hasan Yılmaz’ın başvuru yazısında ise “Şüpheli polisin meşru müdafaa kapsamında ve saldırıyla orantılı hareket ettiği” ifadeleri yer aldı. Ayrıca soruşturmanın “kasten cinayet” suçundan değil “taksirle adam öldürme” ifadesini kullandı.

Kurt ailesinin avukatı Turgut Kazan, tarafından soruşturmayı yürüten savcının görevden alınması talebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu.