İstanbul Okmeydanı Cemevi’nde katıldığı cenaze töreninde öldürülen Uğur Kurt'un annesi Güllünaz Kurt, oğlunu öldüren polis Sezgin Korkmaz’ın avukatı Tolga Yurdakul'un saatinin kordonunu kopardığı iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti. 

Cansu Pişkin'in Evrensel'de yer alan haberine göre, Çağlayan'daki İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya anne Güllünaz Kurt'tan şikayetçi olan Tolga Yurdakul katılmadı. Kurt ailesi avukatlarının katıldığı duruşmayı CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da izledi.

Uğur Kurt, Mayıs 2014'te Okmeydanı Cemevi'nde katıldığı cenaze töreninde polis kurşunuyla öldürülmüştü. Uğur Kurt'un katilinin yargılandığı duruşmada çıkan arbededen sonra sanık polisin avukatı Tolga Yurdakul saatinin kordonunu kopardığı gerekçesiyle Kurt'un annesinden şikayetçi olmuş, anne Kurt'a  "hakaret" ve "basit yaralama" iddialarıyla 3 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. 

Duruşmaya katılmayan Tolga Yurdakul'un avukatı da gönderdiği mazeret dilekçesinde, "gıyabımızda karar verilmesini talep ederiz" dedi. Esasa ilişkin savunma yapan Kurt ailesi avukatlarından Avukat Aslı Kazan, "Olay müştekinin beyanındaki gibi gerçekleşmedi, tanık ifadeleri de bunu doğrular niteliktedir" diyerek anne Kurt'un beraatini talep etti. Avukat Hasan Kılıç da "Yargılama hiçbir şekilde olmamalıydı. Bu yargılama hepimiz için üzüntü verici" dedi ve beraat talep etti. 

Kararını açıklayan mahkeme, suçlamalara ilişkin şüpheden uzak kesin delil elde edilmediğini söyleyerek anne Kurt'un "hakaret" ve "basit yaralama" suçlarından ayrı ayrı beraatine karar verdi.