Mardin'in Kızıltepe ilçesinde polis tarafından 13 kurşunla öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz ölümlerinin 8'inci yıldönümünde mezarları başında anıldı.

Kaymaz ailesinin yanı sıra BDP Kızıltepe İlçe Başkanı Zeyat Ağaoğlu, Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Haşim Baday, MEYA-DER, TUHA-DER üyeleri, BDP il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda kişi anmaya katıldı.

Mezar başında yapılan saygı duruşunun ardından konuşan BDP İlçe Başkanı Zeyat Ağaoğlu, Evlerinin önünde polisler tarafından 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz'ın barbarca öldürüldüğünü belirterek, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şeyin olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın "İsrail Gazze'de çocukları öldürüyor" dediğini belirten Ağaoğlu, "İsrail'in şu anda yaptığını, Erdoğan Kürtler üzerinde on katını yapıyor. Roboski'ye baktığımızda Gazze ile hiçbir farkın olmadığını görüyoruz. Herkes bunu bilsin ki, Kürt milleti hiçbir zaman geri adım atmayacaktır. Bütün dünyayı aracı yaptı, ama açlık grevlerini bitiremedi," dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar okundu ve ziyarete gelenler mezarlıktan ayrıldı. (anf)