Düzce’de işini geri istediği için oturma eylemi yapan mimar Alev Şahin’e Valilik yasağına uymadığı gerekçesiyle 37 gün hapis cezası verildi.

Düzce’de üç yıldır sürdürdüğü “işimi istiyorum” eylemi Düzce Valiliğince yasaklanan Alev Şahin’e bu yasağa uymadığı gerekçesiyle 37 gün hapis cezası verildi. Ceza, paraya çevrildi.

Şahin, karara itiraz edeceğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Mimar Alev Şahin, 6 Ocak 2017 tarihli, 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2011 yılından bu yana çalıştığı Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ndeki görevinden ihraç edilmişti.

Şahin, 30 Ocak 2017’den beri, Düzce’de Spor Sokak girişindeki meydanda, “İşimi, ekmeğimi geri istiyorum” pankartıyla oturma eylemi yapıyor.

Şahin eyleminin birinci yılında bianet’e şunları anlatmıştı:

"Her şey değişiyor dönüşüyor. Bir yıl önce tek başımaydım. Halk tepkisi olacağını çok kestiremiyordum, direnişin haklılığını anlatmak bir süre alacaktı. Bugünden geri bakınca, iyi ki direniyorum, iyi ki Düzce halkıyla bu direnişi paylaştım diye düşünüyorum. Çünkü bir kişilik başlayan direniş Düzce’de halklaşmış durumda.

"Kar kış da olsa termosla çay getirenler oluyor, ellerim üşümesin diye pet şişelere sıcak su doldurup verenler, yağmur yağıyorsa şemsiyesini bırakıp gidenler… Halkın güzel yanlarını hangi kelimeyle anlatsam eksik kalır.

"Onlara uğradığım haksızlığı, hukuksuzluğu anlattığım zaman, özellikle ekmek kavgası peşinde olmam meselesi halkın tüm kesimlere sirayet ediyor. Burası muhafazakar, yüzde 85’i iktidara oy veren kent olmasına rağmen, ekmek kavgasında benden taraf oldular. Haklılığımdan başta şüpheleri olsa da zamanla, eylemimden vazgeçmemiş olmam onlara haklılığımın kanıtı olarak geçti. Evlerinde sofralarında konuşulur oldum.”